Στην Intrum κόκκινα δάνεια 630 εκατ. ευρώ

Στην Intrum κόκκινα δάνεια 630 εκατ. ευρώ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πώληση στην Intrum δύο χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων μεικτής λογιστικής αξίας 630 εκατ. ευρώ, που συνδέονται με τις τιτλοποιήσεις Cairo 1 και Cairo 2 (project Souq), ανακοίνωσε η doValue.

Η συναλλαγή, όπως ανακοίνωσε η doValue, υποστηρίζει την επίτευξη των στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου των δύο τιτλοποιήσεων, που έχουν λάβει την εγγύηση του «Ηρακλή», ενώ τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων διατηρεί η doValue Greece, μέσω μιας νέας σύμβασης διαχείρισης που υπέγραψε με την Intrum, η οποία απέκτησε τα δύο χαρτοφυλάκια.

Η διαδικασία πώλησης υποστηρίχθηκε από την doLook, την ψηφιακή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μη εξυπηρετούμενων δανείων, την οποία η doValue έχει από κοινού αναπτύξει με τη fintech εταιρεία Debitos.

Το Project Souq είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων στη δευτερογενή αγορά στην Ευρώπη και η πρώτη συναλλαγή στη δευτερογενή αγορά στην πλατφόρμα doLook που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα.

Υψηλή συμμετοχή στην εθελουσία της Alpha

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι -έναντι στόχου για 400 άτομα- εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Το 70% των αιτήσεων προήλθε από το δίκτυο της τράπεζας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα από τα ελκυστικότερα πακέτα παροχών που έχει προσφέρει η τράπεζα, με το μέσο ύψος της μεικτής παροχής προς τους εργαζομένους που συμμετείχαν να υπερβαίνει τους 60 καθαρούς μισθούς.        

Επεισόδια σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα σε εργαζομένους στον τουρισμό – επισιτισμό, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στους συγκεκριμένους κλάδους, έγινε χρήση χημικών και τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής. Για χρήση αστυνομικής βίας, την ώρα που εργαζόμενοι διαδήλωναν διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζομένων, κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.     

Logistics center της HIG στον Ασπρόπυργο

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το logistics center της HIG στον Ασπρόπυργο, μια επένδυση 244 εκατ. ευρώ που είναι προς ένταξη στο Enterprise Greece.

Ο χώρος αποθήκευσης και διανομής, που θα υλοποιηθεί μέσω της εταιρείας Stream Global, θα αναπτυχθεί σε περιοχή 291 στρεμμάτων και θα βρίσκεται εντός της ΒΙ.ΠΕ. Διυλιστηρίων, στο 17ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου.

Η έκταση έχει μέτωπο στον κόλπο της Ελευσίνας, όπου θα κατασκευαστεί προβλήτας πρόσδεσης πλοίων, με τα αντίστοιχα λιμενικά έργα και τις απαραίτητες υποδομές για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων μέσω θαλάσσης. Επίσης, στα βόρεια η έκταση συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Νέο Ικόνιο.

Χωρίς «λευκό καπνό» η πώληση της Ακτωρ

«Φουντώνουν» κάθε μέρα που περνάει χωρίς να υπάρχει «λευκός καπνός» οι φήμες για μη επίτευξη οριστικής συμφωνίας για την πώληση της Ακτωρ, ανάμεσα στη Reggeborgh Invest και το σχήμα Wade Adams – Δημήτρη Κούτρα.

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά υποδέχθηκε εξαρχής με κάποια δόση «σκεπτικισμού» τη συγκεκριμένη συμφωνία, εν μέρει και λόγω της φύσης της, καθώς από μόνη της η Ακτωρ δεν φαίνεται να συνιστά μια ιδιαίτερα ελκυστική «νύφη», ιδίως αν δεν συνδυάζεται με κάποια άλλη δραστηριότητα, ώστε να δημιουργούνται συνέργειες.

Γι’ αυτό, άλλωστε, επιχειρείται η εξασφάλιση σταθερού αντικειμένου, μέσω μιας αποκλειστικής συνεργασίας με την Ακτωρ Παραχωρήσεις. Αν, όμως, αργότερα αποφασιστεί να πωληθεί και η συγκεκριμένη θυγατρική, πώς ακριβώς θα κατοχυρωθεί ο νέος ιδιοκτήτης της Ακτωρ;

Πρόκειται όντως για μια «δύσκολη άσκηση», όπως ομολογούν ακόμη και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις, παρότι συνεχίζουν να εκφράζονται με αισιοδοξία για μια επιτυχή έκβαση.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή