Πιερρακάκης: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου

Πιερρακάκης: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου

Σε πρώτη φάση το ψηφιακό σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά, θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι συμβολαιογράφοι και να αντλήσουν «όλον αυτόν τον πακτωλό χαρτιών» που ζητούν τώρα από τους πολίτες, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Σε πρώτη φάση το ψηφιακό σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά, και θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι συμβολαιογράφοι και να αντλήσουν ψηφιακά «όλον αυτόν τον πακτωλό χαρτιών που ζητούν τώρα από τους πολίτες» πρόσθεσε ο υπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ από την Βοστόνη. 

Ο υπουργός επεσήμανε ότι εφόσον το ακίνητο του ενδιαφερόμενου πολίτη είναι κτηματογραφημένο και τακτοποιημένο, ο συμβολαιογράφος θα μπορεί να αντλήσει όλα τα στοιχεία, τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ακίνητο, αυτόματα από την πλατφόρμα.

«Αυτό είναι μια μεγάλη ποιοτική αλλαγή, το κάναμε μαζί με τους συμβολαιογράφους για να είναι χρηστικό και λειτουργικό», εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης.

Ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα

Ο υπουργός αναφέρθηκε παράλληλα στις ραγδαίες αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη. «Σε όλον τον κόσμο μιλάνε για τεχνητή νοημοσύνη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όχι γιατί έχουμε υπερβεί όλες μας τις δυσκολίες, ή επειδή είμαστε τεχνολογικά καινοτόμοι, είμαστε οργανωσιακά καινοτόμοι».

Ο ίδιος, είπε πως η τεχνητή νοημοσύνη ήδη συζητείται σε κλάδους όπως η τηλεϊατρική, με χειρουργεία εξ αποστάσεως, αλλά και η αυτοκίνηση, καθώς οχήματα όπως είναι τα φορτηγά θα μπορούν να κινούνται χωρίς οδηγό.

Τέλος, αναφέρθηκε στις «ουρές που γλίτωσαν οι πολίτες», και όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων του market pass, είπε πως υποβλήθκαν πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις. Οι πληρωμές ξεκινούν από τις 3 Μαρτίου, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή