Μπήκαν οι υπογραφές για τα δύο ξενοδοχεία στο Ελληνικό

Μπήκαν οι υπογραφές για τα δύο ξενοδοχεία στο Ελληνικό

Προχωρεί ο σχεδιασμός της Lamda Development για την από κοινού με την ΤΕΜΕΣ ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων πέντε αστέρων και των αντίστοιχων τουριστικών οικιστικών συγκροτημάτων (branded residences) στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρεί ο σχεδιασμός της Lamda Development για την από κοινού με την ΤΕΜΕΣ ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων πέντε αστέρων και των αντίστοιχων τουριστικών οικιστικών συγκροτημάτων (branded residences) στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των αναπτύξεων στα τέλη 2026. Γι’ αυτόν τον λόγο υπεγράφησαν μεταξύ των εταιρειών (ειδικού σκοπού των Lamda Development και ΤΕΜΕΣ) Belt Riviera και Malt Riviera και της Ελληνικό ΜΑΕ (100% θυγατρικής της Lamda Development) συμφωνίες για την απόκτηση του 100% της κυριότητας των ακινήτων όπου θα υλοποιηθούν τα ξενοδοχεία.

Ειδικότερα, η Belt Riviera αποκτά το 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί ακινήτου 80 στρεμμάτων στη ζώνη ανάπτυξης «ΠΜ-Α2» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Σε αυτό θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων με 160 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και εμβληματικά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club, Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς. Θα διαθέτει και οικιστικό συγκρότημα 17 επώνυμων πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences) με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα. Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην προνομιακή παράκτια οικιστική ζώνη υπερπολυτελών κατοικιών (The Cove Villas και The Cove Residences). Το συνολικό –καταβλητέο σε δόσεις– τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 38,3 εκατ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται η αξία κτήσης του ακινήτου (22,3 εκατ. ευρώ) και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών μητροπολιτικού πόλου (16 εκατ.).

Η Malt Riviera αποκτά το 100% του δικαιώματος επιφανείας ακινήτου 132,8 στρεμμάτων στη ζώνη ανάπτυξης «ΠΜ-Α1» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Σε αυτό θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων με 200 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και εμβληματικά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club, Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς, ενώ θα διαθέτει και οικιστικό συγκρότημα 49 επώνυμων κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences) με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και τη Μαρίνα Αγ. Κοσμά. Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην αναβαθμισμένη Μαρίνα Αγ. Κοσμά και σε μικρή απόσταση από το Riviera Galleria και το εμβληματικό υψηλό κτίριο κατοικιών Riviera Tower. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 52,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται η αξία κτήσης (32,5 εκατ. ευρώ) και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών μητροπολιτικού πόλου (20 εκατ. ευρώ).

Τις δύο εταιρείες ελέγχουν κατά 70% και 30% οι ΤΕΜΕΣ και Ελληνικό ΜΑΕ αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή