Σήμερα ανακοινώσεις για το deal ΔΕΗ με Enel

Σήμερα ανακοινώσεις για το deal ΔΕΗ με Enel

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα υπογραφεί η συμφωνία ΔΕΗ – Enel για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου της ιταλικής εταιρείας στη Ρουμανία. Οπως έγραψε η «Κ» χθες, η συμφωνία έχει κλείσει και αναμένονται οι τελικές υπογραφές. Το τίμημα που θα καταβάλει η ΔΕΗ ανέρχεται στο 1,260 δισ. ευρώ βάσει της συνολικής αποτίμησης της Enel Romania που ανέρχεται σε 1,9 δισ. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί κατά το ποσό των 800 εκατ. με δάνεια και το υπόλοιπο με ίδια κεφάλαια. Με την εξαγορά η ΔΕΗ αποκτά τις τρεις από τις συνολικά οκτώ εταιρείες διανομής της Ρουμανίας, 534 MW ΑΠΕ, τις δύο εταιρείες προμήθειας Enel Energie Muntenia και Enel Energie, με 3,2 εκατ. πελάτες και πωλήσεις 11 TWh και την Enel-X, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ηλεκτροκίνηση και την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών. Η ΔΕΗ με την εξαγορά της Enel Romania ενισχύει τη θέση της στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κατατέθηκε αίτηση πτώχευσης για την Axon 

Τυπικού χαρακτήρα είναι η αίτηση πτώχευσης που κατατέθηκε, πρόσφατα, για την Axon Συμμετοχών που ανήκε στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο. Η εταιρεία που διέθετε ένα διευρυμένο αντικείμενο δραστηριοτήτων στην υγεία, στην άμυνα, στις αερομεταφορές και στο χρηματοοικονομικό τομέα είχε τεθεί το 2019 σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Ακολούθησε ο πλειστηριασμός των στοιχείων του ενεργητικού της Axon την οποία διαδέχθηκε η κατάθεση αίτησης πτώχευσης από τον ειδικό διαχειριστή, διαδικασία που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία όταν το ενεργητικό δεν έχει εκποιηθεί σε ποσοστό άνω του 90%.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η πλατφόρμα mydigitaltourism

Την επικύρωση της υπαγωγής στο Ταμείο Ανάκαμψης της πλατφόρμας mydigitaltourism προβλέπει πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη. Το εν λόγω σύστημα θα υπηρετεί τη λειτουργία ενός κεντρικού συστήματος καταγραφών, παρακολούθησης, διαχείρισης και διαρκούς επικαιροποίησης των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου κ.τ.λ.

Επίθεση με νέο κακόβουλο λογισμικό 

Ούτε τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών δεν σεβάστηκαν οι επιτήδειοι του κυβερνοχώρου. Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί μήνυμα το οποίο αποστέλλεται είτε μέσω sms είτε μέσω της εφαρμογής Messenger και το οποίο γράφει: «Κοίτα ποιος πέθανε σε ένα ατύχημα, νομίζω ότι τον ξέρεις». Ακολουθούν ένα θλιμμένο emoji και ένα link, το οποίο όταν το πατάει κάποιος οδηγείται σε ψεύτικη ιστοσελίδα που τον καλεί να συμπληρώσει το email του με κίνδυνο να μολυνθεί η συσκευή του. Από την έρευνα προκύπτει ότι η I.P. του εν λόγω link βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Αύξηση κεφαλαίου σχεδιάζει η Optima Bank

Εκτακτη γενική συνέλευση για τις 22 Μαρτίου συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο της Optima Bank, με θέμα την προετοιμασία της τράπεζας ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο. Στην ατζέντα της συνέλευσης περιλαμβάνεται μείωση μετοχικού κεφαλαίου –μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής– για συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων, καθώς και μείωση της ονομαστικής αξίας με ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού αριθμού μετοχών (split). Τέλος ζητείται να εξουσιοδοτήσουν οι μέτοχοι το διοικητικό συμβούλιο, ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με περιορισμό ή και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης. Η εισαγωγή θα σηματοδοτήσει και την αυτόματη μετατροπή μετατρέψιμων ομολογιών ύψους 60 εκατ. ευρώ σε μετοχές, καθώς στα γεγονότα υποχρεωτικής μετατροπής περιλαμβάνεται η εισαγωγή των μετοχών της Optima Bank στο Χ.Α. Να σημειωθεί ότι με βάση πρόσφατες εκτιμήσεις της διοίκησης της Optima Bank, η αύξηση κεφαλαίου προσδιορίζεται σε 100 εκατ. ευρώ. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή