Ελληνικό: Εσοδα άνω των 180 εκατ. για Lamda από πωλήσεις ακινήτων

Ελληνικό: Εσοδα άνω των 180 εκατ. για Lamda από πωλήσεις ακινήτων

Ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία για 127 από τα 169 διαμερίσματα του Riviera Tower

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισπράξεις 79 εκατομμυρίων από τα οικόπεδα που προορίζονται για την ανέγερση βιλών στο Ελληνικό και άλλων 78 εκατομμυρίων από τον Πύργο της Μαρίνας ανακοίνωσε η Lamda Development πως έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής. Επιπλέον, 26 εκατομμύρια έχει εισπράξει για τα διαμερίσματα στις διπλοκατοικίες ή τριπλοκατοικίες πίσω από τις βίλες. Τα συνολικά, δηλαδή, μέχρι στιγμής έσοδα από πωλήσεις ακινήτων και διαμερισμάτων ανέρχονται σε 183 εκατομμύρια, ενώ επιπλέον εισπράξεις έγραψε η εισηγμένη και από τη συνεργασία της με την ΤΕΜΕΣ. Ειδικότερα, έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 19 οικόπεδα (The Cove Villas) από το σύνολο των 28 διαθέσιμων οικοπέδων, με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε περίπου 77 εκατ. ευρώ (50% της αξίας του οικοπέδου). Επιπλέον έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για επτά οικόπεδα, με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω επτά οικόπεδα αναμένεται μέσα στο β΄ τρίμηνο 2023.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 127 διαμερίσματα από το σύνολο των 169 διαμερισμάτων (75% του συνόλου) του Πύργου της Μαρίνας ή Riviera Tower, με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε 71 εκατ. ευρώ (20% του τιμήματος). Ακόμα έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 27 διαμερίσματα (16% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 27 διαμερίσματα αναμένεται μέσα στο β΄ τρίμηνο 2023. Οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα είναι σε τελικό στάδιο, προκειμένου να κατατεθούν οι σχετικές προκαταβολές από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, αναφέρει η Lamda Development σε σχετική ανακοίνωση της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιπλέον εισπράξεις είχε η παραχωρησιούχος του Ελληνικού και από την πώληση ακινήτων στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της με την ΤΕΜΕΣ.

Οσον αφορά τις λεγόμενες The Cove Residences (Condos), διπλοκατοικίες ή τριπλοκατοικίες δηλαδή πίσω από τις βίλες, η Lamda σημειώνει πως για τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των εν λόγω διαμερισμάτων έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, που αντιστοιχούν σε περίπου 91% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 26 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας θα ξεκινήσει μέσα στο β΄ τρίμηνο 2023, όπου και θα εισπραχθεί 25% του συνολικού τιμήματος.

Εσοδα όμως έβαλε στο ταμείο η παραχωρησιούχος του Ελληνικού και από την πώληση ακινήτων στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε., με την οποία θα αναπτύξουν κοινοπρακτικά ξενοδοχεία και εξυπηρετούμενες κατοικίες. Σε αυτό το πλαίσιο καταβλήθηκε στις 6 Μαρτίου η πρώτη δόση συνολικού ποσού περίπου 30 εκατ. ευρώ αναφορικά με την πώληση από την Ελληνικό ΜΑΕ, καταρχήν, ποσοστού 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί ακινήτου έκτασης 80.011 τ.μ. στη ζώνη ανάπτυξης «ΠΜ-Α2» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και, δεύτερον, ποσοστού 100% του δικαιώματος επιφάνειας επί ακινήτου έκτασης 132.821 τ.μ. στη ζώνη ανάπτυξης «ΠΜ-Α1» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω ακίνητα αφορούν τη στρατηγική συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων (branded residences) στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή