Κλειδώνει το deal Intrakat – Ακτωρ, τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις

Κλειδώνει το deal Intrakat – Ακτωρ, τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία για την εξαγορά, με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από την Intrakat με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τόσο η Intrakat όσο και η Ελλάκτωρ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για διερευνητικές επαφές και για την ύπαρξη μη δεσμευτικής επιστολής προθέσεως (Letter of Intent).

Oπως έγραψαν η Καθημερινή και το MR την Πέμπτη, πρόκειται για µια φυσιολογική εξέλιξη, τουλάχιστον για τους περισσότερους εµπλεκόµενους στην αγορά των κατασκευών, µε δεδοµένο ότι η Intrakat είχε επίσης ενδιαφερθεί ζωηρά πριν από µερικούς µήνες για τον κατασκευαστικό «βραχίονα» του οµίλου Ελλάκτωρ, υποβάλλοντας µάλιστα και έγγραφη προσφορά.

O δεύτερος μεγαλύτερος «παίκτης» των κατασκευών

Μια πιθανή εξαγορά της «Ακτωρ» από την Intrakat θα δημιουργήσει τον δεύτερο ισχυρότερο «πόλο» στον κατασκευαστικό κλάδο, πίσω µόνο από τον όµιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το συνδυασµένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο των δύο εταιρειών υπολογίζεται ότι θα προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν συνέργειες από την αυτόματη αύξηση των ποσοστών συµµετοχής του νέου οµίλου, σε σειρά από κοινοπραξίες µεγάλων έργων.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή