Τράπεζες: Αισιοδοξία μετά τη συμφωνία για Silicon Valley Bank – Ανάκαμψη σε ευρωαγορές και ΧΑΑ

Τράπεζες: Αισιοδοξία μετά τη συμφωνία για Silicon Valley Bank – Ανάκαμψη σε ευρωαγορές και ΧΑΑ

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στο ίδιο τέμπο κινείται και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στο ίδιο τέμπο κινείται και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, μετά το sell-off της Παρασκευής που προκάλεσαν οι νέες ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο με αιχμή τη μετοχή της Deutsche Bank. Σήμερα, η μετοχή της σημειώνει ράλι άνω του 3%, ενώ την Παρασκευή έκλεισε με απώλειες 8,5% μετά την εκτίναξη των CDS της.

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης καταγράφεται και στο ΧΑΑ, με τον Γ.Δ. να ενισχύεται κατά 0,69% στις 1.028 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,87% κινείται ο τραπεζικός κλάδος. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+2,64%), της Quest Συμμετοχών (+1,92%), της Τιτάν (+1,74%), της Alpha Bank (+1,70%) και της Ελλάκτωρ (+1,66%). Αντιθέτως, οριακή πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Motor Oil (-0,09%).

Την ίδια ώρα, πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,69%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,64%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,53%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,47%.

Αισιοδοξία μετά τη συμφωνία για SVB

Μάλιστα, οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών έφτασαν να καταγράφουν άλμα 2,8% νωρίτερα, ύστερα από πτώση κατά 3,8% την Παρασκευή, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν περιορίσει τα κέρδη τους κάτω από το 1%. Η αισιοδοξία για τον τραπεζικό κλάδο επανήλθε μετά και τη συμφωνία για αγορά όλων τα δανείων και των καταθέσεων της Silicon Valley Bank (SVB) από τη First Citizens Bank.

Δεκαεπτά πρώην υποκαταστήματα της SVB θα ανοίξουν ως υποκαταστήματα First Citizen. Η First Citizen αποκτά περίπου 72 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία της SVB με έκπτωση 16,5 δισ. δολαρίων και το εκτιμώμενο κόστος της αποτυχίας της SVB στο ταμείο ασφάλισης καταθέσεων της FDIC είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε o αμερικανικός οργανισμός.

Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας UBS, που την περασμένη εβδομάδα απέκτησε την Credit Suisse, σε μια συμφωνία διάσωσης, κινείται με ήπια πτώση, ενώ  παραμένει περίπου 15% χαμηλότερα από τα προ της συμφωνίας επίπεδά της.

Η μετοχή της Credit Suisse ενισχύεται κατά 0,76%.

Πηγή: Moneyreview.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή