Σε έκδοση 5ετούς ομολόγου θα προχωρήσει η Ελλάδα

Σε έκδοση 5ετούς ομολόγου θα προχωρήσει η Ελλάδα

Βγαίνει στις αγορές με 5ετές ομόλογο η Αθήνα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό Δημόσιο διόρισε τις BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου, ανέφερε την Τρίτη.

«Η κοινοπρακτική έκδοση θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές», ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ.

Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η δεύτερη έξοδος της χώρας μας στις αγορές για φέτος, καθώς είχε προηγηθεί έκδοση 10ετούς ομολόγου στις 17 Ιανουαρίου, μέσω του οποίου το ελληνικό δημόσιο άντλησε 3,5 δισ. ευρώ, με τις προσφορές να διαμορφώνονται στα 21,9 δισ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,4%. 

Οι εκλογές και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ 

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του έτους, ο στόχος για δανεισμό από τις αγορές έχει τεθεί στα 7 δισ. ευρώ – και στα 8 δισ. ευρώ εάν προκύψει έκδοση πράσινου ομολόγου. 

Με δεδομένο πως έχουν ήδη αντληθεί 3,5 δισ. ευρώ πηγές της αγοράς εκτιμούν πως ο ΟΔΔΗΧ προχωρά στην έκδοση ομολόγου για να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα του στόχου πριν τις εκλογές, που όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου

Πηγή: moneyreview.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή