Αλλαγές στις Κυριακές με ανοικτά καταστήματα

Αλλαγές στις Κυριακές με ανοικτά καταστήματα

Τη… μεταμεσονύκτια λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη… μεταμεσονύκτια λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την ίδια τροπολογία επέρχονται αλλαγές στις Κυριακές κατά τις οποίες επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, αλλαγές οι οποίες είχαν ζητηθεί και από τους ίδιους τους εμπορικούς συλλόγους.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μπορεί να παρατείνεται μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας με απόφαση του αρμόδιου δημάρχου, έπειτα από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι να διοργανώνουν διάφορες ειδικές εκδηλώσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι λεγόμενες «λευκές νύχτες», εκδηλώσεις που συνήθως διαρκούν μόνο μία βραδιά. Σημειώνεται ότι κανονικά το πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι 6 π.μ.-9 μ.μ.

Οσον αφορά τις Κυριακές, επέρχεται η ακόλουθη αλλαγή: αντί τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, μετά δηλαδή την Black Friday, και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Επίσης, ορίζεται ρητώς ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή κατά την οποία διεξάγονται εθνικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή