Απώλειες 6,61% για το Χ.Α. τον Μάρτιο

Απώλειες 6,61% για το Χ.Α. τον Μάρτιο

Διεκόπη το πεντάμηνο ανοδικό σερί λόγω πιέσεων από τις τράπεζες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες 6,61% έκλεισε ο Μάρτιος για τον Γενικό Δείκτη, ο πρώτος μήνας απωλειών για το Χρηματιστήριο Αθηνών έπειτα από πέντε μήνες ανόδου, με πρωταγωνιστές της πτώσης να είναι οι τράπεζες αφού ο κλαδικός δείκτης υποχώρησε κατά 18,3%. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η στήριξη από επιλεγμένα blue chips, χωρίς βοήθεια από τις τράπεζες, οδήγησε την αγορά υψηλότερα, με την εβδομάδα να κλείνει έτσι με θετικό πρόσημο.

Παρά τους διεθνείς κλυδωνισμούς του Μαρτίου που μεταδόθηκαν στην ελληνική αγορά, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κρατήσει τη σημαντική στήριξη των 1.000 μονάδων. Χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,84% στις 1.054,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 92,1 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 2.548,89 μονάδες, στο +0,79% και στις 1.537,65 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε αμετάβλητος στις 759,91 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισε η Lamda Development με κέρδη 3,09% και ακολούθησαν οι Motor Oil, Τράπεζα Πειραιώς και η HELLENiQ ENERGY με κέρδη άνω του 2%. Με πτώση 1,47% έκλεισε ο ΟΠΑΠ, και με ήπιες απώλειες έκλεισαν Autohellas, Alpha Bank, Eurobank, ΕΥΔΑΠ και Quest.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,84%, στις 1.054,59 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,27%, και ο τραπεζικός κατά 3,22%.

Επειτα από τρεις εβδομάδες έντονων και νευρικών κινήσεων ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε σε μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από την περαιτέρω συρρίκνωση των συναλλαγών, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Οι επενδυτές προτίμησαν να κινηθούν πολύ επιλεκτικά αναμένοντας περισσότερα νέα που θα έδιναν περισσότερες αφορμές δραστηριοποίησης.

Η υπόθεση της ανακωχής πωλήσεων θα κριθεί άμεσα, καθώς ο Απρίλιος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στο αν και κατά πόσο τα απόνερα της πρόσφατης κρίσης του τραπεζικού συστήματος στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχουν αναχαιτιστεί έτσι όπως θα αποτυπωθούν στα νούμερα του α΄ τριμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή