Σπίτια Airbnb σε απομακρυσμένους προορισμούς αναζητούν οι Ελληνες

Σπίτια Airbnb σε απομακρυσμένους προορισμούς αναζητούν οι Ελληνες

Νησιωτικοί και δη απομακρυσμένοι προορισμοί βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων των Ελλήνων επισκεπτών που χρησιμοποιούν την Airbnb, με βάση τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νησιωτικοί και δη απομακρυσμένοι προορισμοί βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων των Ελλήνων επισκεπτών που χρησιμοποιούν την Airbnb, με βάση τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ψηφιακή πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων, στην κορυφή των αναζητήσεων των Ελλήνων βρέθηκαν καταλύματα στον Γάιο των Παξών, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Λήμνος, η Σκύρος, η Τήνος, η Σχοινούσα, η Κίμωλος, η Ανάφη, η Θάσος, η Αρεόπολη και η Μυτιλήνη.

Οσον αφορά τους προορισμούς εξωτερικού, οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις από Ελληνες αφορούν κατά σειρά τη Βαλέτα στη Μάλτα, τη Βιέννη, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβώνα, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Αμστερνταμ και τη Βενετία.

Νοικιάζουν και δωμάτια

Παξοί και Λήμνος στις δύο πρώτες θέσεις, ακολουθούν Σκύρος, Τήνος, Σχοινούσα, Κίμωλος, Ανάφη, Θάσος, Αρεόπολη και Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι διανυκτερεύσεις σε μεμονωμένα δωμάτια στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περίπου 50% σε σχέση με το 2021. Την ίδια στιγμή, η μέση τιμή ενός τέτοιου δωματίου στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 81 ευρώ/διανυκτέρευση. Μάλιστα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, σχεδόν 80% των διαμονών που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων.

Χθες η Airbnb ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία, την Airbnb Rooms, με στόχο την «επιστροφή στις ρίζες μας», όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ομίλου, Μπράιαν Τσέσκι. Στόχος ουσιαστικά είναι να αυξηθεί η διαθεσιμότητα προσιτών χώρων διαμονής, ώστε να προκύψουν περισσότερες οικονομικές λύσεις για τους ταξιδιώτες σε μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού και επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι τα πιο φθηνά ακίνητα κατέγραψαν αύξηση των διανυκτερεύσεων κατά 21% τον φετινό Μάρτιο (σε παγκόσμιο επίπεδο), σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας AirDNA. Στην κατηγορία Rooms, που είναι ήδη διαθέσιμη και στην ελληνική εκδοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας, ουσιαστικά θα βρει κανείς την επιλογή διαμονής σε μεμονωμένα δωμάτια, κατά κανόνα μαζί με τον ίδιο τον οικοδεσπότη. Πρόκειται για πιο οικονομική λύση, καθώς, όπως αναφέρει η Airbnb, πάνω από το 80% των ιδιωτικών δωματίων κοστίζει λιγότερο από 90 ευρώ, ενώ η μέση τιμή είναι 60 ευρώ.

Μία ακόμη σημαντική κίνηση, που όμως προς το παρόν θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά, θα είναι η δυνατότητα των επισκεπτών να πληρώνουν το αντίτιμο της διαμονής τους σε έως και τέσσερις άτοκες δόσεις σε διάστημα έξι εβδομάδων. Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί προκειμένου να διευκολύνει όσους επιλέγουν μεγαλύτερο χρόνο διαμονής.

Επίσης, για διαμονές κόστους άνω των 500 δολαρίων/450 ευρώ οι επισκέπτες θα μπορούν να αιτούνται τη μηνιαία πληρωμή αντί της εφάπαξ.

Παράλληλα, σταδιακά το επόμενο διάστημα θα λανσαριστούν πάνω από 50 νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις στη λειτουργία της πλατφόρμας. Μεταξύ αυτών θα είναι η εμφάνιση συνολικής τιμής (μαζί με τυχόν άλλες χρεώσεις), ξεκάθαρες οδηγίες αναχώρησης (checkout), βελτιωμένοι χάρτες, πιο απλές και οικονομικές μηνιαίες διαμονές. Επίσης, οι διαχειριστές των καταλυμάτων θα έχουν νέα εργαλεία τιμολόγησης, για να επιτυγχάνουν ανταγωνιστικές τιμές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες εκπτώσεις, όπως και τη δυνατότητα σύγκρισης της καταχώρισής τους με παρόμοιες στην ίδια περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή