Κοντά στα υψηλά 9 ετών βρίσκεται το Χρηματιστήριο    

Κοντά στα υψηλά 9 ετών βρίσκεται το Χρηματιστήριο    

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,19% και έκλεισε στις 1.132,34 μονάδες    

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά, με μικρές διακυμάνσεις, κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, περιμένοντας την ετυμηγορία της κάλπης, με τους επενδυτές να δηλώνουν μεν «παρόντες», αλλά να αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις, κάτι που είναι λογικό, και την αγορά να δείχνει γενικότερα ψυχραιμία.

Η τεχνική εικόνα της αγοράς παραμένει αισιόδοξη, όπως σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές, καθώς ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πλέον σε επαφή με τα πρόσφατα υψηλά έτους και τα υψηλά εννέα ετών. Ολοι οι μεσοπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες κοιτούν πλέον ανοδικά και η διαφυγή από το υψηλό έτους θα βάλει στην αγορά έναν νέο φιλόδοξο ανοδικό στόχο, τα υψηλά του 2014, δηλαδή κοντά στις 1.350 μονάδες, σύμφωνα με την Beta Securities, με ενδιάμεση στάση στις 1.220-1.230 μονάδες.

Ο Γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 1.132,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 94,9 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,43% στις 2.767,02 μονάδες, στο +0,31% και στις 1.647,44 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,46% στις 881,51 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, με κέρδη 2,24% ξεχώρισε η Mytilineos, ενώ άνοδο άνω του 1% κατέγραψαν οι Alpha Bank, Aegean και ΟΠΑΠ. Με πτώση 2,15% έκλεισε η HELLENiQ ENERGY και απώλειες μεγαλύτερες του 1% σημείωσε η Σαράντης.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε οριακά κατά 0,85% και ο τραπεζικός κατά 3,3%.

Το πρώτο τεστ με την πραγματικότητα έφτασε και η αγορά αναμένει πλέον την ετυμηγορία των πολιτών για την κυβέρνηση της χώρας, όπως τονίζει ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Securities. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς θέλουν το κυβερνών κόμμα να προηγείται σταθερά με διαφορά 4,5%-6% έναντι του δεύτερου και η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης να οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές στις 2 Ιουλίου. Αυτή είναι η προσδοκία που έχει αποτυπωθεί στις τιμές των μετοχών, αποτιμώντας κατά περίπτωση τη βαρύτητα του πολιτικού ρίσκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή