Αποτίμηση 2 δισ. δολ. για την τουρκική νεοφυή εταιρεία Insider

Αποτίμηση 2 δισ. δολ. για την τουρκική νεοφυή εταιρεία Insider

Πρόκειται για πλατφόρμα μάρκετινγκ που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «κούρσα» της τεχνητής νοημοσύνης μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, και η Τουρκία, καθώς μια πλατφόρμα μάρκετινγκ που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και υποστηρίζεται από το AI έφθασε να αποτιμάται στα 2 δισ. δολάρια, εν μέσω της επενδυτικής άνθησης που βιώνει ο κλάδος.

Πρόκειται για τη startup Insider, η οποία άντλησε περίπου 105 εκατ. δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης που την αποτίμησε σχεδόν στα 2 δισ. δολάρια, επιβεβαιώνοντας πως οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης αψηφούν την παγκόσμια τεχνολογική ύφεση. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2012 από έξι Τούρκους επιχειρηματίες, έλαβε τη χρηματοδότηση από την Qatar Investment Authority και την εταιρεία εξαγορών Esas Private Equity με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αντισταθμίσει την παγκόσμια μείωση της χρηματοδότησης μέσω venture capitals για νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας από τότε που η OpenAI Inc. κυκλοφόρησε το ChatGPT πέρυσι, οδηγώντας σε μαζικό ενδιαφέρον γι’ αυτή την ανατρεπτική τεχνολογία.

Η εταιρεία Insider έχει συγκεντρώσει συνολικά 274 εκατ. δολάρια. Τον Μάρτιο του 2022 έλαβε 121 εκατ. δολάρια από επτά επενδυτές που αποτίμησαν την εταιρεία σε 1,22 δισ. δολάρια.

Η startup θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για επέκταση και «ανυπομονεί για μία ή δύο εξαγορές στην Ευρώπη και την αγορά των ΗΠΑ για να βελτιωθεί η τεχνολογία μας», όπως δήλωσε η CEO και co-Founder, Hande Cilingir. Εξετάζει, επίσης, μια αρχική δημόσια προσφορά το 2025 ή στις αρχές του 2026, πρόσθεσε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 280% τους 12 μήνες έως τον Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική μετά την εγγραφή πελατών όπως η Samsung.

Η πλατφόρμα Insider χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τη μελλοντική καταναλωτική συμπεριφορά. Εχει περισσότερους από 1.200 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Singapore Airlines, Toyota Motor Corp. και Vodafone Group Plc, σε 28 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή