Νέα σύμβαση με τη Mass Group υπέγραψε η «Αβαξ»

Νέα σύμβαση με τη Mass Group υπέγραψε η «Αβαξ»

Στρατηγικής σημασίας για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ομίλου θεωρούν τα στελέχη της «Αβαξ» τη νέα σύμβαση

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγικής σημασίας για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ομίλου θεωρούν τα στελέχη της «Αβαξ» τη νέα σύμβαση που υπεγράφη με τον όμιλο Mass Group Holding, για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία ενός νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο και συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 1.750 MW. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 673,5 εκατ. ευρώ, που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Ντέβα της Ρουμανίας και αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που ανατίθεται σε ελληνική εταιρεία.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανάθεση έργου από τη Mass Group, από την Ιορδανία, στον όμιλο Αβαξ και το πρώτο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου Αβαξ, Χρήστος Ιωάννου, «η Mass Group μάς έχει πλέον αναθέσει συμβάσεις αξίας περίπου 1,6 δισ. ευρώ». Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιώντας και την πολύ σημαντική τεχνογνωσία που έχει αρχίσει να αποκτά πλέον ο ελληνικός όμιλος, με την ολοκλήρωση και του νέου αυτού έργου, το καλοκαίρι του 2026, η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά ότι η «Αβαξ» θα είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει ακόμη σημαντικότερες συμβάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία έργων και επί ευρωπαϊκού εδάφους, διευρύνοντας σημαντικά το τεχνικό της αντικείμενο κι εξασφαλίζοντας συμβάσεις μεγάλης αξίας.

Αφορά την κατασκευή και λειτουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ισχύος 1.750 MW.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με τη Mass Group ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, με αντικείμενο την κατασκευή της δεύτερης και αργότερα και της τρίτης φάσης του σταθμού παραγωγής ενέργειας στην πόλη Μπεσμάγια του Ιράκ, συνολικής ισχύος 3.150 MW. Με την ολοκλήρωση του νέου έργου, η «Αβαξ» θα έχει παραδώσει στην MGH μονάδες συνολικής ισχύος 4,9 GW.

Με την προσθήκη και του εν λόγω έργου, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου Αβαξ αναμένεται να προσεγγίσει τα 3 δισ. ευρώ, με προοπτική μάλιστα περαιτέρω μεγέθυνσης τουλάχιστον έως τα 3,2 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι η εταιρεία, σε κοινοπραξία με την ιταλική Rizzani (συμμετοχή 40%-60%), αποτελεί τον προτιμητέο συνεργάτη της Lamda Development για την κατασκευή του Vouliagmenis Mall Complex. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεμονωμένο κτιριακό έργο που δρομολογείται από την ίδια τη Lamda στην έκταση του Ελληνικού, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Αφορά τη δημιουργία ενός συγκροτήματος συνολικής επιφάνειας 130.000 τ.μ., όπως επίσης και σημαντικών υπόγειων χώρων στάθμευσης. Περίπου 85.000 τ.μ. θα αφορούν την εκμισθώσιμη επιφάνεια του εμπορικού κέντρου, ενώ επιπλέον 40.000 τ.μ. θα αφορούν τους χώρους γραφείων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή