Aπρόσμενα κέρδη και όχι υπερκέρδη, λέει ο Γ. Βαρδινογιάννης

Aπρόσμενα κέρδη και όχι υπερκέρδη, λέει ο Γ. Βαρδινογιάννης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι λάθος να μιλάμε για υπερκέρδη. Ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη, τα οποία αποφασίστηκε να φορολογηθούν, τόνισε σε παρέμβαση που έκανε στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Motor Oil ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πάντως δίκαιη τη φορολόγηση. Σκοπεύαμε ούτως ή άλλως να επιστρέψουμε ένα μέρος των κερδών μόνοι μας, είπε, επισημαίνοντας πάντως ότι η μεγάλη πλειονότητα των κερδών που φορολογήθηκε προήλθε από εξαγωγές σε ποσοστό 80%. «Να βάλουμε τέλος στη θεωρία ότι πρόκειται για υπερκέρδη. Αν θέλουν οι πολιτικοί ας χρησιμοποιήσουν μια άλλη ορολογία και εάν θέλουν ας αυξήσουν τους συντελεστές της φορολόγησης. Τα υπερκέρδη είναι λάθος και επιπλέον δεν μπορεί μια εταιρεία να ζει συνεχώς με το άγχος της έκτακτης φορολόγησης. Εμείς προσφέρουμε στην Ελλάδα», είπε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Δεν μπορεί μια εταιρεία να ζει συνεχώς με το άγχος της έκτακτης φορολόγησης.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πέτρος Τζαννετάκης, με την τοποθέτησή του ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της ανθεκτικότητας και της προσαρμοστικότητας για την επόμενη ημέρα, καθώς και το μεγάλο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης. «Η βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου μας αποτελεί προτεραιότητα του επιχειρησιακού μας πλάνου και μοντέλου εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, η επόμενη ημέρα του ομίλου έχει μπει σε φάση στρατηγικού προγραμματισμού πολύ καιρό πριν υλοποιηθεί το πρώτο έργο ή ακόμη και η πρώτη επένδυση. Σήμερα βλέπουμε τους καρπούς της δουλειάς και της προετοιμασίας χρόνων», είπε αναφερόμενος στην πράσινη μετάβαση και τις στρατηγικές συνεργασίες που συνάπτει ο όμιλος.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως οι άνθρωποι παραμένουν το σημαντικότερο και πολυτιμότερο κεφάλαιο στη διαδρομή 50 και πλέον χρόνων της εταιρείας. «Δεν έχουμε στεγανά. Δίνουμε χώρο στους ανθρώπους μας και τους εμπιστευόμαστε. Ακούμε νέες ιδέες. Μας αρέσει να καινοτομούμε. Είμαστε μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία και αποτύπωμα, όμως ο πυρήνας μας, οι αξίες μας παραμένουν στενά συνδεδεμένες με την οικογενειακή μας φιλοσοφία», σχολίασε χαρακτηριστικά. Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή συνολικού μερίσματος ύψους 1,6 ευρώ ανά μετοχή. Καθώς έχει ήδη χορηγηθεί προμέρισμα 0,4 ευρώ ανά μετοχή, το υπόλοιπο μέρισμα θα είναι 1,2 ευρώ και θα αποκοπεί στις 26 Ιουνίου με ημερομηνία πληρωμής την 3η Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή