Οπτική ίνα από ΟΤΕ σε 1,4 εκατ. σπίτια έως τα τέλη του 2023

Οπτική ίνα από ΟΤΕ σε 1,4 εκατ. σπίτια έως τα τέλη του 2023

Το επενδυτικό του πρόγραμμα για την επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) συνεχίζει ο όμιλος ΟΤΕ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επενδυτικό του πρόγραμμα για την επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) συνεχίζει ο όμιλος ΟΤΕ. Πέρυσι απέκτησαν πρόσβαση σε οπτική ίνα επιπλέον 350.000 σπίτια, με τον συγκεκριμένο αριθμό να διαμορφώνεται στο τέλος του 2023 στα 1,4 εκατ., όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση. Εως το 2027, στόχος του ομίλου είναι να καλύψει τα 2/3 των συνολικών γραμμών της χώρας ή 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις. «Το 2022 προχωρήσαμε σε μια σημαντική πρωτοβουλία, τη δωρεάν αναβάθμιση των ευρυζωνικών ταχυτήτων, για να ανταμείψουμε τους πιστούς μας πελάτες. Ως αποτέλεσμα, κλείσαμε τη χρονιά με μια μεγάλη αύξηση στους χρήστες υψηλών ταχυτήτων, με τους συνδρομητές υπηρεσιών οπτικών ινών να φτάνουν σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Στην κινητή, άμεση προτεραιότητα του ΟΤΕ είναι η συνεχής ανάπτυξη των δικτύων 5G. Ο όμιλος τηλεπικοινωνιών πέτυχε, τέλη του 2022, 80% πληθυσμιακή κάλυψη, θέτοντας στόχο το ποσοστό αυτό να διαμορφωθεί στο 90% για το 2023 και σε πάνω από 90% στις μεγάλες πόλεις.

Ο όμιλος δίνει έμφαση και στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων. Προς την κατεύθυνση αυτή καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο πεδίο των επιχειρηματικών πελατών (B2B) και στα έργα Πληροφορικής (ICT), με τον ΟΤΕ, κατά τον κ. Τσαμάζ, να είναι «εάν όχι η μεγαλύτερη, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής». Πέρυσι τα έσοδα από υπηρεσίες ICT αυξήθηκαν κατά 26%, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να ενισχύονται λόγω και των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στόχος του ομίλου είναι να καλύψει τα 2/3 των συνολικών γραμμών της χώρας.

Τον στόχο της διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων υπηρετεί και η πλατφόρμα διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού BOX, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερα από 11.000 καταστήματα σε 70 πόλεις της Ελλάδας. Οπως και η νέα εφαρμογή πληρωμών μέσω κινητού Payzy για καθημερινές συναλλαγές που εγκαινίασε ο ΟΤΕ στα τέλη του 2022, διαθέτοντας περισσότερους από 100.000 ενεργούς πελάτες.

Κατά τη χρήση του 2022 τα έσοδα και η λειτουργική κερδοφορία (Ebitda) αυξήθηκαν κατά 4%, με την αντίστοιχη αύξηση για τις ταμειακές ροές να είναι σε ποσοστό 24%. «Οι ισχυρές αυτές επιδόσεις αποτελούν πραγματικό επίτευγμα και επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα, το πάθος και τη δέσμευση όλων των εργαζομένων του ΟΤΕ», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή