Ο νέος αστικός προορισμός της Αθήνας: Το Hilton δίνει τη σκυτάλη στο The Ilisian

Ο νέος αστικός προορισμός της Αθήνας: Το Hilton δίνει τη σκυτάλη στο The Ilisian

Ξενοδοχείο, κατοικίες, χώρους γαστρονομίας, ψυχαγωγίας και ευεξίας θα έχει το πρώην Hilton, που μετονομάζεται σε Ilisian

3' 40" χρόνος ανάγνωσης

Πάνω από 1,25 δισ. ευρώ θα είναι το όφελος για την ελληνική οικονομία σε ορίζοντα πενταετίας από την ανάπτυξη και λειτουργία του νέου ολοκληρωμένου αστικού προορισμού στο πρώην ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας, ως αποτέλεσμα της επένδυσης των 340 εκατ. ευρώ της Ionian Hotel Enterprises. Το νέο όνομα του συγκροτήματος είναι The Ilisian, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στους χώρους του εργοταξίου ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και βασικός μέτοχος της Ionian Hotel Enterprises Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού και εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε το The Ilisian να γίνει μνημείο του 21ου αιώνα, όπως το Hilton υπήρξε μνημείο του 20ού αιώνα, και εξήρε τη σημασία του έργου αλλά και τη συνεισφορά του ίδιου του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Το The Ilisian μετατρέπεται σε μια γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν, οδηγώντας συνολικά και την πρωτεύουσα σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Στο όραμα για μια Αθήνα φιλόξενη και επισκέψιμη 12 μήνες τον χρόνο έρχεται να συνδράμει αυτή η πολύ σημαντική επένδυση. Η σύγχρονη λειτουργία του θα ξαναγίνει και αυτή με τον τρόπο της ένα μέρος της νέας εικόνας μιας χώρας που έχει ξανά νέους και μεγάλους ορίζοντες. Με τη φροντίδα της πολιτείας, αλλά και την οραματική ματιά μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, που με τη σειρά της εμπιστεύεται αυτή τη χώρα η οποία αλλάζει».

Το ιστορικό κτίριο, που στέγαζε το Hilton Athens από το 1963, μετεξελίσσεται σε ένα οικοσύστημα που περιλαμβάνει ένα νέο ξενοδοχείο και κατοικίες των βραβευμένων brands Conrad και Waldorf Astoria της Hilton, χώρους γαστρονομίας, ψυχαγωγίας, ευεξίας, shopping, καθώς και μια σύγχρονη λέσχη μελών.

Το ξενοδοχείο Conrad Athens θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες, καθώς και μια mega suite 400 τ.μ. Αναπτύσσονται επίσης 18 κατοικίες Conrad Residences και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου. Οσον αφορά αυτές τις κατοικίες, σημειώνεται πως όλες έχουν ήδη πωληθεί.

Η επένδυση της ΤΕΜΕΣ ανέρχεται στα 340 εκατ., ενώ το όφελος για την οικονομία σε ορίζοντα πενταετίας φτάνει το 1,25 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με μελέτη του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η συνολική επίδραση της επένδυσης στον κλάδο της κατασκευής στην τοπική οικονομία θα είναι συνολικά 450 εκατ. ευρώ. Η συνολική επίδραση της επένδυσης στον κλάδο «διαμονή και εστίαση» στην τοπική οικονομία θα είναι συνολικά 749 εκατ. ευρώ και στον κλάδο «λιανικό εμπόριο» επιπλέον 75 εκατ. ευρώ. Ο νέος προορισμός αναμένεται επίσης να γίνει πυρήνας απασχόλησης, καθώς προβλέπεται η δημιουργία έως και 800 άμεσων νέων θέσεων εργασίας, δηλαδή τρεις φορές περισσότερες από τη λειτουργία που είχε μόνο ως ξενοδοχείο. Συνολικά αναμένεται η δημιουργία 1.760 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Ο νέος αστικός προορισμός της Αθήνας: Το Hilton δίνει τη σκυτάλη στο The Ilisian-1
Ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και βασικός μέτοχος της Ionian Hotel Enterprises Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός εξήρε τη σημασία του έργου και ευχήθηκε το The Ilisian να γίνει μνημείο του 21ου αιώνα, όπως το Hilton υπήρξε μνημείο του 20ού αιώνα. Η έναρξη λειτουργίας του νέου προορισμού προγραμματίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενούσε το ξενοδοχείο Hilton ξεκίνησαν το 2022, ενώ η έναρξη λειτουργίας του νέου προορισμού προγραμματίζεται για το δ΄ τρίμηνο του 2025.

Κατά την παρουσίαση του νέου προορισμού, ο πρόεδρος της TEMEΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος υπογράμμισε πως «με μεγάλο σεβασμό στη μοναδική ιστορία αυτού του εμβληματικού κτιρίου, αισθανόμαστε την ευθύνη της αναγέννησής του, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό, δημιουργώντας αναμνήσεις για μια ζωή. Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης όπου οι διεθνείς επιρροές δένουν αρμονικά με τον τοπικό του χαρακτήρα».

Εκ μέρους της Hilton, ο Senior Vice President & Global Category Head, Luxury Brands, Dino Michael, τόνισε την άφιξη των πολυτελών brands της Hilton στην Ελλάδα:

«Η Hilton έχει παρουσία στην Αθήνα για περισσότερες από έξι δεκαετίες και είμαστε πολύ υπερήφανοι για την εξέλιξη ενός τόσο σημαντικού τοποσήμου, στον χώρο του εμβληματικού πρώην Hilton Athens. Η πόλη είναι ένας ιδανικός προορισμός για τον σύγχρονο ταξιδιώτη που αναζητεί την πολυτέλεια, καθώς διαθέτει μοναδικό πολιτισμό και πλούσια ιστορία – και η εκπληκτική τοποθεσία του κτιρίου με θέα την Ακρόπολη δένει αρμονικά με τον σύγχρονο πολυτελή σχεδιασμό του. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχθούμε τους επισκέπτες του τον επόμενο χρόνο». Ο σχεδιασμός τού The Ilisian βασίστηκε στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης εφαρμόζοντας τις διεθνώς βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, με στόχο την επίτευξη πιστοποίησης LEED Gold. Σημειώνεται πως η εικαστική και αρχιτεκτονική ταυτότητά του διατηρεί και αναδεικνύει όλα τα εμβληματικά στοιχεία του κτιρίου, όπως τις προσόψεις που φιλοτέχνησε ο Γιάννης Μόραλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT