Ενίσχυση 411 εκατ. σε 2.527 ΜμΕ τουριστικές επιχειρήσεις

Ενίσχυση 411 εκατ. σε 2.527 ΜμΕ τουριστικές επιχειρήσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικονομική ενίσχυση 411,5 εκατ. ευρώ θα δοθεί σε 2.527 μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Από αυτές, 1.786 εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) και 741 εντάσσονται στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης 7.297 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στη δράση «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υψηλή επενδυτική ζήτηση καθώς και η ανάγκη να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ποιοτικά επενδυτικά σχέδια οδήγησε στην απόφαση της αύξησης της δημόσιας χρηματοδότησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο. Ετσι, στην αρχική διαθέσιμη δημόσια δαπάνη από το ΕΠΑΝΕΚ προστέθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ από πόρους έντεκα περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων και παράλληλα διπλασιάστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΠAΝΕΚ από 120 σε 240 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η δημόσια δαπάνη μαζί με την υπερδέσμευση ανέρχεται σε 411,5 εκατ ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα για ένταξη 2.527 επενδυτικών σχεδίων συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 802,1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στις ιστοσελίδες των επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή