Προς διαγραφή από το ταμπλό του Χ.Α. οδεύει το Υγεία

Προς διαγραφή από το ταμπλό του Χ.Α. οδεύει το Υγεία

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο για τη διαγραφή του Υγεία από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου ανοίγει η αιτιολογημένη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του νοσηλευτηρίου μέσω της οποίας κρίνει ότι το τίμημα για την εξαγορά των μετοχών του ομίλου από τη Hellenic Healthcare, ήτοι τα 0,95 ευρώ ανά μετοχή, είναι εύλογο και δίκαιο. Οπως σημειώνεται στην αιτιολογημένη γνώμη που διατύπωσε το διοικητικό συμβούλιο του Υγεία, το προτεινόμενο αντάλλαγμα κρίνεται εύλογο και δίκαιο από χρηματοοικονομικής απόψεως, καθώς βρίσκεται εντός του εύρους τιμών που προσδιορίστηκε μεταξύ 0,64 ευρώ και 0,99 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα και με τις μεθόδους αποτίμησης που ακολούθησε ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της εταιρείας Euroxx. Η δημόσια πρόταση λήγει στις 7 Φεβρουαρίου και ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου η Hellenic Healthcare ελέγχει το 93,75% της εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Υγεία σημειώνει ότι η επιτυχής έκβαση της δημόσιας πρότασης μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας και υπογραμμίζει ότι τα στρατηγικά σχέδια του αγοραστή δεν αναμένεται να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στους όρους των εργασιακών σχέσεων και στον συνολικό αριθμό των απασχολουμένων. Οπως επίσης τονίζει η διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α. θα προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στην εταιρεία για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και στην οργανική ανάπτυξη του ομίλου Υγεία.

Το διοικητικό συμβούλιο του Υγεία έλαβε υπόψη του ότι στόχος της Hellenic Healthcare είναι η εταιρεία να εκμεταλλευθεί τις γνώσεις και την εμπειρία της CVC στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, αλλά και σε άλλες αγορές υγείας, με σκοπό τη γρήγορη ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου της. Στο πλαίσιο του στόχου για τον εκσυγχρονισμό του ομίλου Υγεία, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών του, τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας του, της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του και της μεγιστοποίησης των ωφελημάτων από τις συνέργειες που προσδοκάται να επιτευχθούν μέσω της επένδυσής του στον όμιλο Υγεία, η Hellenic Healthcare προτίθεται μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2019, να αναθέσει την εκπόνηση σχετικής μελέτης και τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων σε διεθνή συμβουλευτικό οίκο αναγνωρισμένης αξίας, τις οποίες σε συνεργασία με τη CVC θα αξιολογήσει και θα σταθμίσει ως προς το κόστος, την αποδοτικότητα, τις λειτουργικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Οπως αναφέρεται, η Hellenic Healthcare θα εξετάσει τον σταδιακό ανασχηματισμό του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και των λοιπών εταιρειών του ομίλου Υγεία, με γνώμονα την απρόσκοπτη συνέχεια και την ενίσχυση της διοίκησής τους, όπως και τη συνεπή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας, και αυτό ανεξάρτητα από την έκβαση της δημόσιας πρότασης και τη διαγραφή ή μη των μετοχών από το Χ.Α.

Εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις διαγραφής των μετοχών από το Χ.Α., η Hellenic Healthcare θα προσαρμόσει τη δομή της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας και θα προβεί σε επιμέρους διοικητικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο όμιλος Υγεία δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνεται πλέον με τις αυστηρότερες απαιτήσεις που τίθενται για τις εισηγμένες εταιρείες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή