Κοντά σε συμφωνία για συμμετοχή Ξ. Καντώνια στη συνεταιριστική ΘΕΣγάλα

Κοντά σε συμφωνία για συμμετοχή Ξ. Καντώνια στη συνεταιριστική ΘΕΣγάλα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προχωρημένες συζητήσεις φέρεται να είναι ο Θεσσαλός επιχειρηματίας Ξενοφών Καντώνιας, γνωστός από τη Βιοκαρπέτ και στη συνέχεια από την Cosmos Aluminum και την Exalco, για τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα. Πηγές από τον συνεταιρισμό υποστήριξαν, μιλώντας στην «Κ», ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο εν λόγω μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ (thessaliaeconomy.gr), ο γνωστός επιχειρηματίας ανέθεσε σε ανεξάρτητο εκτιμητή την αποτίμηση της αξίας τους εμπορικού σήματος, αξία που φτάνει σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα στα 3,9 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι μία από τις κινήσεις που έχει κάνει ο κ. Καντώνιας και φαίνεται να τον φέρνουν πιο κοντά στη συμμετοχή του στον ΘΕΣγάλα. Η άλλη σημαντική κίνηση είναι η εισφορά στον συνεταιρισμό εν είδει προκαταβολής ποσού ύψους 500.000 ευρώ με το οποίο ενεχυρίασε το εμπορικό σήμα της επιχείρησης. Νωρίτερα, τον Δεκέμβριο, υπήρχαν σενάρια για είσοδο του κ. Καντώνια στον ΘΕΣγάλα ως στρατηγικού επενδυτή, έναντι 6 εκατ. ευρώ.

Το ενδεχόμενο εισόδου του επιτυχημένου Θεσσαλού επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο του ΘΕΣγάλα αντιμετωπίζεται αρκετά θετικά από τους εργαζομένους του συνεταιρισμού, καθώς τον τελευταίο 1,5 χρόνο αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, οι οποίες είχαν οδηγήσει και στην πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή των εργαζομένων, της διοίκησης του συνεταιρισμού και εκπροσώπου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα δημιουργήθηκε το 2011 και θεωρείται ότι έφερε την επανάσταση καθιερώνοντας στην κατηγορία του «φρέσκου» γάλακτος τους αυτόματους πωλητές γάλακτος. Στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα τυριά και τα γιαούρτια, ενώ από πέρυσι το καλοκαίρι δραστηριοποιείται και στην κατηγορία του παγωτού.

Το 2017 ο συνεταιρισμός αποφάσισε να προχωρήσει σε μια νέα γενιά καταστημάτων με την επωνυμία «ΘΕΣγάλα συν», καταστήματα στα οποία διατίθενται και άλλα τρόφιμα, τα οποία έχουν παραχθεί από άλλους συνεταιρισμούς.

Σήμερα λειτουργούν 32 σημεία πώλησης του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα, εκ των οποίων επτά είναι «ΘΕΣγάλα συν», 18 στη Λάρισα, εκ των οποίων δύο είναι «ΘΕΣγάλα συν», και 9 στη Θεσσαλονίκη τα οποία έχουν μετατραπεί όλα σε «ΘΕΣγάλα συν».

Στον συνεταιρισμό συμμετέχουν 70 αγελαδοτρόφοι – παραγωγοί με 35 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος σε Θεσσαλία και Μακεδονία. O κ. Ξ. Καντώνιας βραβεύτηκε πέρυσι ως «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2017, στο πλαίσιο του θεσμού που διοργανώνει η ΕΥ Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή