Δυνατό φίνις στο Χρηματιστήριο με τραπεζικό ράλι

Δυνατό φίνις στο Χρηματιστήριο με τραπεζικό ράλι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ισχυρά κέρδη –τα οποία επιταχύνθηκαν στις τελικές δημοπρασίες– και σημαντική αύξηση του τζίρου –ο οποίος εκτοξεύθηκε στο τελευταίο 15λεπτο– έκλεισε το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο πλέον μετράει πέντε ανοδικές συνεδριάσεις στις συνολικά έξι της νέας χρονιάς, παίρνοντας το «σήμα» από τα διεθνή χρηματιστήρια τα οποία σημειώνουν δυναμική ανάκαμψη, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να «χτυπούν» υψηλά τριών εβδομάδων.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τέσσερις ώρες από το ξεκίνημα της συνεδρίασης για να αρχίσει το ελληνικό Χρηματιστήριο να ανεβάζει ταχύτητα και να περάσει η αγορά στα χέρια των αγοραστών, οι οποίοι επέστρεψαν στον τραπεζικό κλάδο και «γύρισαν» στα θετικά πολλούς δεικτοβαρείς τίτλους, παρά τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις που διατηρούν τον παράγοντα «αβεβαιότητα» γύρω από τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,93% στις 638,22 μονάδες και στο υψηλό ημέρας, με την άνοδο στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις να φτάνει το 5,4%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 2,17% στις 1.685,60 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,20% στις 999,42 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 5,36% στις 469,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 53,79 εκατ. ευρώ (με τη βοήθεια των πακέτων, ιδίως σε Alpha και Εθνική). Η Εθνική Τράπεζα ξεχώρισε κλείνοντας στο +8,40% και ακολούθησαν η Πειραιώς με άνοδο 6,56%, η Alpha Bank στο +4,95% και η Eurobank στο +3,85%.

Το νέο άλμα των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες ήταν και οι μεγαλύτεροι χαμένοι του 2018, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των short θέσεων των δύο από τρία μεγάλα βρετανικά funds που σορτάρουν τον κλάδο επίμονα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει αρχίσει και δημιουργεί ελπίδες για υπέρβαση των 650 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, ένα επίπεδο που σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση θα «απεγκλωβίσει» το Χ.Α. από την τάση συσσώρευσης του τελευταίου διαστήματος. Αξίζει να σημειώσουμε πως στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις τα κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο διαμορφώνονται στο 10,71%.

Την ίδια στιγμή, βελτιωμένο εμφανίστηκε το κλίμα και στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να σημειώνει μικρή αποκλιμάκωση και να διαμορφώνεται στο 4,299% με πτώση της τάξης του 1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή