Αύξηση τζίρου άνω του 1,5% για τη METRO AEBE το 2018

Αύξηση τζίρου άνω του 1,5% για τη METRO AEBE το 2018

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές αντοχές στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό που παρατηρείται στον κλάδο των σούπερ μάρκετ επέδειξε το 2018 η METRO AEBE (συμφερόντων Παντελιάδη), κλείνοντας τη χρονιά με ενίσχυση των ενοποιημένων πωλήσεων άνω του 1,5%, στα 1,2 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η αύξηση ήταν μεγαλύτερη για την αλυσίδα λιανικής της εταιρείας, εκεί δηλαδή όπου ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί μετά την απόκτηση του δικτύου της «Μαρινόπουλος» από τον όμιλο Σκλαβενίτη και την κάθοδο στην Αθήνα της αλυσίδας «Μασούτης» η οποία συνοδεύθηκε από την εξαγορά της «Προμηθευτικής Τροφίμων».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία METRO AEBE, η αλυσίδα λιανικής η οποία λειτουργεί με την επωνυμία «My Market» πέτυχε το 2018 ανάπτυξη άνω του 4% σε σύγκριση με το 2017, ποσοστό υψηλότερο από την ανάπτυξη που φέρεται να εμφάνισε συνολικά ο κλάδος του λιανεμπορίου το 2018. Από την άλλη, η αλυσίδα «Metro Cash & Carry», η εταιρεία χονδρικής της METRO AEBE, διατήρησε σταθερό το ισχυρό μερίδιο αγοράς της.

Οι καλές επιδόσεις της εταιρείας την προηγούμενη χρονιά σε συνδυασμό με την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της παρουσίας της σε πανελλαδικό επίπεδο την οδηγούν σε επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ το 2019. Το επενδυτικό πρόγραμμα της METRO AEBE για το τρέχον έτος περιλαμβάνει την ίδρυση οκτώ νέων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ανακαινίσεις σε μεγάλο αριθμό σημείων πώλησης του παλαιού δικτύου της «My Market» (σ.σ. οι ανακαινίσεις των καταστημάτων της πρώην «Βερόπουλος» την οποία εξαγόρασε η METRO AEBE το 2016 ολοκληρώθηκαν το 2018), καθώς και ανακαινίσεις των κέντρων διανομής της εταιρείας. Εξάλλου, προς το τέλος του 2019 αναμένεται να εγκαινιαστεί το πρώτο κατάστημα της METRO AEBE εκτός Ελλάδας. Πρόκειται για κατάστημα χονδρικής το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει στη Λεμεσό της Κύπρου.

Το 2018, η εταιρεία εγκαινίασε τέσσερα νέα καταστήματα, επενδύοντας συνολικά πάνω από 52 εκατ. σε ανακαινίσεις, νέα καταστήματα και άλλα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Συνολικά την τριετία 2016-2018 η METRO AEBE υλοποίησε επενδύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούσαν κυρίως την ανακαίνιση του δικτύου της «Βερόπουλος», την ίδρυση 18 νέων καταστημάτων, εκ των οποίων 15 υπό το σήμα «My Market» και 3 υπό το σήμα «METRO Cash & Carry», τον εκσυγχρονισμού του στόλου των ιδιόκτητων φορτηγών της, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των καταστημάτων της με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 30% ανά κατάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή