Νέο ξενοδοχείο στην περιοχή της Ακρόπολης δρομολογεί η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ

Νέο ξενοδοχείο στην περιοχή της Ακρόπολης δρομολογεί η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ της οικογένειας Ευμορφίδη (Coco-Mat κ.τ.λ.), η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα μία ακόμη εξαγορά ακινήτου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πλειοδότησε για την απόκτηση ενός πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων, συνολικής επιφανείας 5.530 τ.μ., καταβάλλοντας το συνολικό ποσό του 1,38 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για διατηρητέο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαλήρου 22 και Δημητρακοπούλου 21-23-25 στην Αθήνα και αποτελείται από δύο υπόγεια και έξι ορόφους ανωδομής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω ακίνητο θα ανακατασκευαστεί ώστε να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Με τον τρόπο αυτό, θα αποτελέσει τη δεύτερη επένδυσή της στον τομέα της φιλοξενίας στην περιοχή της Ακρόπολης.

Η πρώτη επένδυση ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες και αφορά την κατασκευή μονάδας στην οδό Φαλήρου 5 και παρόδου της Συγγρού (αρ. 34), μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, στο Κολωνάκι, η εταιρεία έχει αποκτήσει δύο ακίνητα στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Ηροδότου, τα οποία σχεδιάζει να συνενώσει, με στόχο τη δημιουργία μπουτίκ ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων.

Το ακίνητο της οδού Υψηλάντου έχει ήδη αποπερατωθεί, ενώ εκκρεμεί εκείνο της οδού Ηροδότου.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου στην ενίσχυση της ρευστότητάς της, με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μοναδικό δάνειο της εταιρείας, η οποία μέχρι πρότινος χρηματοδοτούσε τις επενδύσεις της με ίδια κεφάλαια. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εντός του 2018 η Μπλε Κέδρος είχε προβεί στην απόκτηση, αντί ποσού της τάξεως του 1,08 εκατ. ευρώ, ενός ισόγειου τραπεζικού καταστήματος που μισθώνεται από την Attica Bank στη λεωφ. Κηφισίας 340, στο ύψος του Νέου Ψυχικού.

Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφανείας 473,2 τ.μ., καθώς, πέραν του ισογείου των 183 τ.μ., περιλαμβάνονται επίσης υπόγειο αντίστοιχης επιφάνειας και ημιώροφος 107 τ.μ., όπως επίσης και επτά θέσεις στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία έλαβε άδεια λειτουργίας τον Μάρτιο του 2017 και έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τις ΑΕΕΑΠ. Ετσι, εντός του 2019 θα αποτελέσει το νέο μέλος των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου, έχοντας σημαντική παρουσία τόσο στον τομέα των εμπορικών καταστημάτων (κυρίως μέλη του δικτύου της Coco-Mat) όσο και των ξενοδοχείων πόλης.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο 29 ακινήτων, επιφανείας 34.000 τ.μ. και συνολικής εκτιμώμενης αξίας 74,6 εκατ. ευρώ. Τα ετήσια έσοδα από τις μισθώσεις ανέρχονται σε 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση διαμορφώνεται στο 8,7%.

Παράλληλα, δρομολογούνται και νέες επενδύσεις της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων η ανακατασκευή ενός οικιστικού ακινήτου στη Μονεμβασιά (παραλιακός οικισμός Ξιφίας), με στόχο τη δημιουργία ξενώνα, αλλά και ο εμπλουτισμός του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων με νέα εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα, ορισμένα εξ αυτών αναμένεται να είναι από την αγορά του εξωτερικού και συγκεκριμένα δύο στην Ισπανία, τρία στην Ολλανδία και ένα κέντρο logistics στο Βέλγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή