Στο Ισραήλ δώδεκα startups του προγράμματος egg της Eurobank

Στο Ισραήλ δώδεκα startups του προγράμματος egg της Eurobank

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χώρα που αποτελεί το λίκνο της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στο Ισραήλ, αναμένεται σε λίγα 24ωρα να μεταβούν 12 ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας egg (enter, grow, go) της Eurobank. Πρόκειται για την πρώτη επιχειρηματική αποστολή εξωστρέφειας για το 2019 που πραγματοποιεί το πρόγραμμα egg, δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα στις 12 νέες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με ένα από τα ισχυρότερα οικοσυστήματα startup παγκοσμίως. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που το Ισραήλ αποκαλείται «startup nation», δεδομένου ότι έχει επιτύχει τη συνταγή επιτυχίας στο πεδίο της ανάπτυξης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων τεχνολογίας και της προσέλκυσης επενδύσεων από ξένες πολυεθνικές που εμφανίζονται πρόθυμες να εξαγοράσουν νέες ανερχόμενες εταιρείες.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 24 Ιανουαρίου και θα αποτελέσει για τις ελληνικές νεοφυείς εταιρείες ευκαιρία να δικτυωθούν και να εξελίξουν περαιτέρω το προϊόν ή την υπηρεσία τους, ερχόμενες, μεταξύ άλλων, σε επαφή με εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παρόμοιους κλάδους. Οι 12 εταιρείες που θα μεταβούν στο Ισραήλ δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), ιατρικές εφαρμογές, τουρισμός, εμπόριο, καθώς και σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για τις kodika.io, NEXYA, PerformAnts, SoccerHub, Stoferno.gr, Herado, 2bullMeDiTherapy,erratic compass, GuestFlip, bespot, House ID και η εταιρεία ΤheHappyArt. Σημειώνεται, επίσης, ότι η επικείμενη αποστολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum του Ισραήλ. Σε δημοσιογραφική συνάντηση, η πρέσβειρα του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν-Αμπα έκανε αποτίμηση της startup σκηνής που έχει –εδώ και χρόνια– αναπτυχθεί στο Ισραήλ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της καινοτομίας, με τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη να ανέρχονται περίπου στο 4,5% του ΑΕΠ. Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ ο τομέας που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών είναι το cyber technology (τεχνολογία κυβερνοχώρου) και έπονται κλάδοι όπως ο αγροδιατροφικός τομέας (agro-food), αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη, που συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι στο έργο πολλών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τους εκπροσώπους των ελληνικών startup εταιρειών που θα αναχωρήσουν για το Ισραήλ, η κ. Αμπα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στη συνάντηση αυτή διαπιστώσαμε και πάλι το μεγάλο ταλέντο στο αναδυόμενο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και τον ενθουσιασμό των νέων επιχειρηματιών και της τράπεζας για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και της συνεργασίας με το Ισραήλ». Τέλος, σε δηλώσεις τους, αρκετοί εκπρόσωποι των νεοφυών εταιρειών δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα αυτής της αποστολής και στην καθοδήγηση που θα τους δοθεί από ειδήμονες του χώρου, με στόχο την επιχειρηματική ανάπτυξή τους. Εξαλλου, το Ισραήλ δεν φημίζεται μόνο για την ταχεία ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρήσεων του, αφού στη χώρα αυτή η επιχειρηματική αποτυχία δεν αντιμετωπίζεται ως αποτρεπτικός παράγοντας για μια νέα προσπάθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή