Διευκρινίσεις ΟΤΕ για την Telekom Romania

Διευκρινίσεις ΟΤΕ για την Telekom Romania

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο ΟΤΕ αργά χθες το βράδυ για την Telekom Romania σχετικά με τις πληροφορίες περί συζητήσεων για την πώληση της Telekom Romania.

Σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ομίλου ΟΤΕ σε ρουμανικά μέσα, αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν έχει μπει σε συζητήσεις με κάποιο τρίτο ενδιαφερόμενο για την πώληση της θυγατρικής του εταιρείας στη Ρουμανία. Προσθέτει ωστόσο ότι στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων των, ο όμιλος ΟΤΕ επανεξετάζει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία με στόχο τη διασφάλιση της αξίας των μετόχων του και την βιωσιμότητά των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων

Αναλυτικά το σχόλιο του ΟΤΕ έχει ως εξής: «Σχετικά με τις ερωτήσεις για την Telekom Romania, ο όμιλος ΟΤΕ, ως βασικός μέτοχος δεν έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με κάποιο τρίτο ενδιαφερόμενο. Ο όμιλος ΟΤΕ συνεχώς επαναξιολογεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, βασισμένος στις στρατηγικές του προτεραιότητες, τους επιχειρηματικούς στόχους και αποτιμά τις ευκαιρίες στην αγορά με απώτερη επιδίωξη τη δημιουργία αξίας στους μετόχους του, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την προώθηση των συμφερόντων του ομίλου και των εργαζομένων του. Είναι κοινή μας πρακτική να ενημερώνουμε τις αρχές και το κοινό εάν και όταν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε».

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συμφωνία εξαγορά της Telekom Albaania, o  Βούλγαρος επιχειρηματίας Σπας Ρουσσέφ (Spas Rousssev) σε δηλώσεις του στο capital.bg ανέφερε ότι συζητά με την Deutsche Telekom το ενδεχόμενο εξαγοράς της Telekom Romania ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο η συζήτηση για την εξαγορά της θυγατρικής της DT στα  Σκόπια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή