Ο Γιώργος Προκοπίου δίνει συνέντευξη στον Costas Paris της Wall Street Journal, στο πλαίσιο του συνεδρίου Slide2Open Shipping Finance 2019

Ο Γιώργος Προκοπίου δίνει συνέντευξη στον Costas Paris της Wall Street Journal, στο πλαίσιο του συνεδρίου Slide2Open Shipping Finance 2019

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Ζωντανή συνέντευξη στο δημοσιογράφο Costas Paris της Wall Street Journal θα δώσει ο ιδρυτής των Sea Traders SA, Dynacom Tankers Management Ltd. και Dynagas Ltd., Γιώργος Προκοπίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου Slide2Open Shipping Finance 2019.

Το συνέδριο θα απαντήσει σε ερωτήματα, όπως πώς και από πού θα αντληθεί η ναυτιλιακή χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια, ποια μοντέλα πλοιοκτησίας θα εξασφαλίσουν καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, και πώς θα ανοίξουν οι πηγές ανταγωνιστικής χρηματοδότησης για τις εντάσεως κεφαλαίου ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Το συνέδριο Slide2Open Shipping Finance 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2019 στο ξεν. Divani Caravel, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου θα είναι η Ruthie Amaru, Chief Marketplace Officer της Freightos, της διαδικτυακής πλατφόρμας που προκαλεί disruption στον χώρο των εμπορευματικών μεταφορών. H Freightos διαθέτει περισσότερα στοιχεία για την παγκόσμια ναυτιλία από οποιονδήποτε άλλο και η Ruthie Amaru υπόσχεται να παρουσιάσει κάποια από αυτά καθώς και για την αλληλεπίδραση μεταξύ λιανικού εμπορίου, δεδομένων (data) και πρακτικών, όπως το Amazon Prime Day (APD).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, όπως και ο βουλευτής Λασιθίου, πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Με τη συμμετοχή 40 ακόμα ομιλητών από την Ελλάδα αλλά και από χώρες όπως η Ιαπωνία και το Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων Ελλήνων και ξένων Εφοπλιστών, το Συνέδριο αποσκοπεί στην εξαγωγή απτών αποτελεσμάτων για όλους τους συμμετέχοντες, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες όσον αφορά στις δράσεις, στις βέλτιστες πρακτικές και στις τάσεις στον χώρο της ναυτιλίας και της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.

Συντονιστής του συνεδρίου θα είναι ο αρχισυντάκτης του PWM των Financial Times, Yuri Bender. Επίσης, ο ανώτερος ναυτιλιακός δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Costas Paris, θα πραγματοποιήσει ζωντανές συνεντεύξεις επί σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες εφοπλιστές.

Στην τελευταία ενότητα ο λόγος θα δοθεί στους πλοιοκτήτες και τα ανώτερα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών που θα διαμορφώσουν τα καταληκτικά συμπεράσματα της ημέρας.

Το πρώτο πάνελ έχει θέμα «Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος», ενώ στο δεύτερο πάνελ συμμετέχουν εκπρόσωποι του νέου κύματος, η επόμενη γενιά, που θα εκπροσωπηθεί από τους Φρίξο Παπαχρηστίδη, Αλέξανδρο Κ. Χατζηπατέρα, Isabelle Rickmers και άλλους, με συντονίστρια της συζήτησης τη Δανάη Μπεζαντάκου.

Ο επίλογος θα δοθεί από τον πρώην πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Thenamaris Ship Management, Μανώλη Βορδώνη, ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα του συνεδρίου τις παραδοσιακές αξίες και τον ρομαντισμό στη Ναυτιλία: In market fundamentals we trust!

Περισσότερες πληροφορίες για τον συνέδριο υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.slide2open.net/el/shippingfinance2019/, μέσα από την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο συνέδριο.