Η ΔΕΗ δεν θα ξεπουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες της, τονίζει ο Μ. Παναγιωτάκης

Η ΔΕΗ δεν θα ξεπουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες της, τονίζει ο Μ. Παναγιωτάκης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς τους υποψηφίους επενδυτές ότι η ΔΕΗ δεν ξεπουλάει, έστειλε ο επικεφαλής της, Μανόλης Παναγιωτάκης, ενόψει της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών στις 6 Φεβρουαρίου. Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο κ. Παναγιωτάκης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης μετά τη μείωση του προσωπικού είναι κερδοφόρες και έκανε λόγο «για απαξίωση των μονάδων από ορισμένες πλευρές, που δεν εδράζεται σε καμία απολύτως βάση και προφανώς αποσκοπεί σε δημιουργία διαπραγματευτικού κλίματος».

Απαντώντας στο γιατί η ΔΕΗ ζήτησε παράταση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών και τι περιμένει από αυτήν, ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη διευθέτησης σημαντικών εκκρεμοτήτων που επηρεάζουν την έκβαση του εγχειρήματος ουσιαστικά. «Αναφέρομαι, μεταξύ άλλων, στα γνωστά θέματα των ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος) και του κόστους προμήθειας λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης, για τα οποία απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες» τόνισε και συμπλήρωσε: «Για τον λόγο αυτό, όπως γνωρίζετε, είχα θέσει εξαρχής δημόσια αλλά και επίσημα στους αρμόδιους κοινοτικούς θεσμούς ζήτημα επανακαθορισμού του χρονοδιαγράμματος ώστε οι προσφορές να κατατεθούν προς το τέλος Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός –το υπογραμμίζω ιδιαίτερα αυτό– ότι από πλευράς ΔΕΗ όλη η τυπική διαδικασία που της αναλογούσε έχει γίνει χωρίς ούτε μία ημέρα καθυστέρηση και με άψογο επαγγελματικά τρόπο». Με τις πρόσφατες αποχωρήσεις προσωπικού, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στις δύο υπό παραχώρηση θυγατρικές και με την παράταση που δόθηκε οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν τον χρόνο να τα αξιολογήσουν με ασφάλεια. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΔΕΗ ευελπιστεί ότι στο διάστημα μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις τόσο για τα ΑΔΙ όσο και για την τροφοδοσία της Μελίτης με λιγνίτη.

«Με την ευκαιρία αυτή, τονίζω ότι οι προς παραχώρηση μονάδες είναι κερδοφόρες και έχουν μεγάλη αξία για τη στήριξη του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και την ασφάλεια εφοδιασμού. Κατά συνέπεια, η απαξίωσή τους από ορισμένες πλευρές δεν εδράζεται σε καμία απολύτως βάση και προφανώς αποσκοπεί σε δημιουργία διαπραγματευτικού κλίματος», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους υποψήφιους επενδυτές και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω δηλώσει εξαρχής, η ΔΕΗ πωλεί τις μονάδες συμμορφούμενη με τις αποφάσεις των κοινοτικών οργάνων, αλλά δεν πρόκειται να τις ξεπουλήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή