Πωλήσεις 180 εκατ. και κέρδη EBITDA 82,05 εκατ. για το 2018 ανακοίνωσε η Avis

Πωλήσεις 180 εκατ. και κέρδη EBITDA 82,05 εκατ. για το 2018 ανακοίνωσε η Avis

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλο εργασιών 180 εκατομμύρια ευρώ για το 2018 και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 82,05 εκατομμύρια ανακοίνωσε η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Avis. Επιπλέον η επιχείρηση προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων με έμφαση στη διαρκή ανανέωση του στόλου της, ο οποίος σήμερα φτάνει τα 35.000 οχήματα και κατατάσσει την Avis στο Top 5% σε σύνολο 1.000 περίπου ομοειδών επιχειρήσεων στην Ευρώπη σύμφωνα με στοιχεία της Plimsoll Analysis.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Avis, Ανδρέα Ταπραντζή το 2018 προχώρησε στην αγορά 10.000 νέων οχημάτων, αριθμός που αναλογεί στο 10% περίπου του συνόλου των ταξινομήσεων της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου εν γένει. Τα προ φόρων κέρδη (PBT) της διαμορφώθηκαν στα 27,18 εκατομμύρια καθώς μεταξύ άλλων αύξησε πέρυσι κατά 20% τους πελάτες της στις υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων (Leasing) και παρείχε πάνω από 2 εκατομμύρια ημέρες ενοικίασης στις υπηρεσίες βραχυχρόνιων μισθώσεων (Rent a Car) με οδηγό την άνοδο του τουρισμού.

Ο Ανδρέας Ταπραντζής πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη δυνατότητα της ελληνικής αγοράς τουρισμού να συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους ρυθμούς των προηγουμένων ετών προβλέποντας πως το 2019 θα είναι έτος σταθεροποίησης. Όσον αφορά στα μερίδια αγοράς εκτίμησε πως υπάρχει δυνατότητα περεταίρω ανάπτυξης στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων με οδηγό τις εξαγορές μικρότερων ή και τοπικών παικτών.

Η Avis δηλώνει πως κατέχει την 1η θέση στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα με 80 σταθμούς ενοικίασης σε όλη τη χώρα ενώ παράλληλα εξειδικεύεται και στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Δραστηριοποιείται στη χώρα από το 1960, ενώ παγκοσμίως έχει παρουσία σε 192 χώρες με περισσότερους από 11.000 σταθμούς ενοικίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή