Συζητήσεις για FF Cosmetics

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις για πώληση της FF Cosmetics πραγματοποιούν πρόσωπα του ομίλου Folli Follie. Παραμένει άγνωστο εάν η πλευρά Κουτσολιούτσου θα προχωρήσει τη διαδικασία εάν τελικά βρεθεί αγοραστής. Αρχικά προσεγγίστηκε η Attica Πολυκαταστήματα, που όμως δεν έδειξε ενδιαφέρον. Πολύ καλύτερα προχώρησαν οι συζητήσεις που έγιναν κατόπιν με τη Hondos. Ενώ υπήρξε μια κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία, λέγεται τώρα πως ζητήματα χρηματοδότησης και διαφορετικές προσεγγίσεις των αδελφών Χόντων έχουν «παγώσει» τη διαδικασία. 

Σε κάθε περίπτωση όμως ο όποιος αγοραστής θα πρέπει να προβεί σε οικονομικό και νομικό έλεγχο (due dilligence) και να έρθει σε επαφή και με τα brands που υπάγονται στο χαρτοφυλάκιο της FF Cosmetics, προκειμένου να διακριβωθεί η αξία όλου του χαρτοφυλακίου.

Το ζήτημα ανακύπτει καθώς υπάρχουν διάφορες αντικρουόμενες πληροφορίες. Βασικό ερώτημα, επίσης, είναι το γεγονός πως, ενώ η FF Cosmetics δημοσίευσε ισολογισμό για το 2017 με πωλήσεις της τάξης των 12 εκατ., στο πλάνο αναδιάρθρωσης που υπέβαλαν στους ομολογιούχους οι σύμβουλοι της FF Group μιλούν για τζίρο 23 εκατ. το 2017 και 29 εκατ. πρόβλεψη για το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή