Στον όμιλο Συγγελίδη περνάει η αντιπροσωπεία της Opel στην Ελλάδα

Στον όμιλο Συγγελίδη περνάει η αντιπροσωπεία της Opel στην Ελλάδα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον έλεγχο της οικογένειας Συγγελίδη περνάει η Opel Hellas, ενώ στη συνέχεια ο όμιλος θα αποτελέσει τον ανεξάρτητο εισαγωγέα – συνεργάτη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την ελληνική αγορά. H εξαγορά ανακοινώθηκε χθες από την έδρα του γερμανικού ομίλου στο Ρίσελσχαϊμ και πρόκειται για κίνηση που λαμβάνεται στο πλαίσιο του σχεδίου PACE!, το οποίο παρουσίασε η Opel στα τέλη του 2017 με στόχο να επανέλθει στην κερδοφορία έως το 2020. Η εξαγορά, βεβαίως, για να είναι έγκυρη θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στην Opel Hellas θα συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτήν υπό τον νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας.

«Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων του στρατηγικού σχεδίου PACE! η οποία θα κάνει τις πωλήσεις μας πιο ευέλικτες, πιο αποτελεσματικές και επομένως πιο ανταγωνιστικές», δήλωσε ο Χαβιέρ Ντίσεμαν, γενικός διευθυντής πωλήσεων-υπηρεσιών μετά την πώληση (aftersales) και μάρκετινγκ του ομίλου Opel/Vauxhaull. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο όμιλος Συγγελίδη είναι ήδη ένας ισχυρός και έμπειρος συνεργάτης για τα αδελφά σήματά μας, ήτοι τα αυτοκίνητα Peugeot, Citroen και DS Automobiles, και θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά, καθώς και την κερδοφορία μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Συγγελίδη αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τη Citroen από το 1965, την Peugeot από το 2014 και την DS Automobiles από το 2018.

Το 2018 πωλήθηκαν στην Ελλάδα 7.142 αυτοκίνητα Opel, με την εταιρεία να καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς 6,46%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το μερίδιο αγοράς στα καινούργια επιβατηγά αυτοκίνητα ήταν το 2018 6,7% και στα καινούργια ελαφρά φορτηγά 3,9%.

«Χάρη στη νέα οργανωτική δομή, το πλούσιο σε παράδοση γερμανικό σήμα θέλει να αναπτυχθεί επιτυχώς στη χώρα τα επόμενα χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση της Opel.

Εκτός από τα προαναφερθέντα σήματα, ο όμιλος Συγγελίδη είναι επίσης αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα και των αυτοκινήτων Jeep και Lancia.

Για να αντιληφθεί κάποιος τη διείσδυση στην αγορά αυτοκινήτου που έχει ο όμιλος Συγγελίδη αρκεί να πούμε ότι από τα 103.322 καινούργια επιβατηγά που πωλήθηκαν πέρυσι, τα 14.874 ήταν αυτοκίνητα που εισάγει ο εν λόγω όμιλος, ενώ η αντίστοιχη αναλογία στα καινούργια φορτηγά ήταν 1.082 σε σύνολο 7.209. Το σχέδιο PACE! ανακοινώθηκε από την Opel τον Νοέμβριο του 2017 και έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία έως το 2020, την επίτευξη λειτουργικού περιθωρίου κέρδους 2% έως την ίδια χρονιά και 6% έως το 2026, καθώς και την επίτευξη συνεργειών ύψους 1,1 δισ. ευρώ έως το 2020 και 1,7 δισ. ευρώ έως το 2026. Το σχέδιο επίσης προβλέπει τη μείωση του λειτουργικού κόστους του ομίλου και συγκεκριμένα τη μείωση του κόστους κατά 700 ευρώ ανά αυτοκίνητο έως το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή