Σε ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο μετεξελίσσεται η Ελινόιλ

Σε ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο μετεξελίσσεται η Ελινόιλ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στρατηγική μετεξέλιξης σε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο, επιχειρεί η Ελινόιλ να μετατρέψει την κρίση της αγοράς καυσίμων σε ευκαιρία, αξιοποιώντας την εμπειρία των 65 χρόνων παρουσίας σε όλη την γκάμα προϊόντων υγρών καυσίμων και της αξιοπιστίας που έχει αποκτήσει με τους καταναλωτές–πελάτες της.

Η εισηγμένη Ελίν, που κατάφερε μέσα στην κρίση να διατηρήσει τα μερίδιά της στην εγχώρια αγορά και να αναπτύξει σταδιακά από το 2014 εξαγωγική δραστηριότητα, διακινώντας σήμερα 3 εκατ. μετρικούς τόνους σε 17 χώρες και 3 ηπείρους, ποσότητες πενταπλάσιες των εσωτερικών πωλήσεων (600.000 μετρικοί τόνοι), είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται στις αγορές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού προσβλέποντας σε νέες πηγές εσόδων, που θα της επιτρέψουν να σταθεί πολύ ανταγωνιστικά στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται.

Η αγορά των καυσίμων παραμένει βασικός πυλώνας της νέας στρατηγικής της Ελίν, με την εταιρεία να εστιάζει στην αύξηση των πωλήσεων μέσω δύο εμπορικών κινήσεων. Η πρώτη, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Eλινόιλ Γιάννης Αληγιζάκης παρουσιάζοντας τη νέα στρατηγική της εταιρείας, είναι η διασφάλιση της ποιότητας των καυσίμων, τομέας στον οποίο η εταιρεία πρωτοπορεί εδώ και 30 χρόνια. Η στρατηγική «Δέσμευση ποιότητας», που εγκαινιάζει από φέτος η εταιρεία, περιλαμβάνει νέα προϊόντα ενισχυμένου ντίζελ και βενζίνης και η δεύτερη κίνηση είναι η συνεργασία με δύο μεγάλους διεθνείς οίκους ελέγχου και πιστοποίησης των 620 πρατηρίων της. Συγκεκριμένα, η Bureau Veritas, μία από τις πιο αξιόπιστες ελεγκτικές εταιρείες στον κόσμο, θα ελέγχει όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την παραλαβή μέχρι τη διακίνηση των προϊόντων Ελίν και συγχρόνως θα κάνει ελέγχους κρυφούς, σε όλο το δίκτυο, παίρνοντας δείγματα, αναλύοντάς τα άμεσα και ενημερώνοντας για την εικόνα του δικτύου. Για τη διοίκηση της Ελινόιλ είναι αυτονόητο ότι το πρατήριο όπου θα διαπιστωθεί παραβατικότητα τίθεται εκτός δικτύου.

Επιπλέον μία τρίτη εταιρεία, η Lloyd’s Business Assurance, ο κορυφαίος παγκόσμιος φορέας πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης στον κόσμο, θα ελέγχει και τη δουλειά της Bureau Veritas. Αυτή είναι η νέα πρωτοπορία της Ελινόιλ στο θέμα «ποιότητας» των καυσίμων, με το οποίο οι σοβαρές εταιρείες του κλάδου επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες της αγοράς ελλείψει κρατικής παρέμβασης.

Η είσοδος της Ελινόιλ στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου ξεκινάει από τις αρχές Απριλίου. Η εταιρεία θα διαθέτει στην αγορά διαφοροποιημένα πακέτα από αυτά της ΗΡΩΝ, με την οποία έχει έρθει σε στρατηγική συνεργασία, τα οποία θα φέρουν τα σήματα Electricon και Aerion.

Συγχρόνως την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η πρώτη εγκατάσταση φυσικού αερίου στη Θεσσαλία με στόχο τις πωλήσεις φυσικού αερίου σε αυτοκίνητα και την ανάπτυξη πωλήσεων σε θέρμανση και βιομηχανία, δεδομένου ότι το δίκτυο φυσικού αερίου της περιοχής είναι μεγάλο και διευρύνεται. Υποστηρικτές των φιλόδοξων σχεδίων της Ελινόιλ στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, όπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Αληγιζάκης, είναι το εκτεταμένο δίκτυο των 620 πρατηρίων της, ένας πολύ μεγάλος αριθμός βιομηχανιών, βιοτεχνιών και μεταφορικών εταιρειών που κινούνται σε μια αγορά όπου η εταιρεία κατέχει ήδη το 20%, και ένας πολύ μεγάλος αριθμός πελατών λιανικής θέρμανσης που ξεπερνά τις 20.000 που εξυπηρετούνται απευθείας και όχι μέσω τρίτων. Στις άμεσες σχέσεις με τους πρατηριούχους και τους πελάτες κρύβεται και το μεγάλο όπλο της Ελινόιλ σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, σύμφωνα με τον κ. Αληγιζάκη. «Η επιτυχία μας προϋποθέτει ότι οι πρατηριούχοι θα ακολουθήσουν το όραμά μας», τονίζει. «Δεν θέλουμε “βενζινάδες". Θέλουμε μικρούς επιχειρηματίες, που θα πωλούν ενέργεια, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο», σημειώνει μεταφέροντας την εικόνα του αύριο για το πρατήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή