Σε υψηλό τετραμήνου το Χρηματιστήριο

Σε υψηλό τετραμήνου το Χρηματιστήριο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα με τη συνέχιση της στρατηγικής κατοχύρωσης κερδών και τη διατήρηση του Γενικού Δείκτη σε αρνητικό έδαφος για αρκετή ώρα, το «γύρισμα» των τραπεζών στα μέσα της συνεδρίασης κατάφερε τελικά να ωθήσει το Χρηματιστήριο πάνω από τις 670 μονάδες, με τη βοήθεια και αρκετών blue chips (Motor Oil, Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή), «νικώντας» έτσι τις πιέσεις αλλά και την επανεμφάνιση των short funds. Αν και ο τζίρος για μία ακόμη φορά παρέμεινε χαμηλός, οι αντιστάσεις που έδειξε ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας τελικά κοντά στο υψηλό ημέρας και σε νέα υψηλά τεσσάρων μηνών, δείχνουν πως η ανοδική κίνηση δεν πάτησε φρένο. Οι εξελίξεις στο εσωτερικό το επόμενο χρονικό διάστημα είναι εκείνες που ως επί το πλείστον θα ωθήσουν ή θα φρενάρουν την εν εξελίξει ανοδική κίνηση, όπως σημειώνει ο Νίκος Καυκάς, επικεφαλής επενδύσεων της Merit Securities.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,68%, στις 671,50 μονάδες, και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 33,53 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,52%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,37% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,67%, στις 456,0 μονάδες. Η Alpha Bank έκλεισε στο +1%, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε έως και το -1,72%, της Εθνικής έκλεισε στο +2,17%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στο -1,68%, η Πειραιώς σημείωσε άνοδο 1,02%, ενώ υποχωρούσε έως και το -3,39% και η Eurobank σημείωσε πτώση της τάξης του -0,90%, ενώ στα χαμηλά ημέρας έφθασε το -1,71%.

Η εικόνα των τραπεζών έδειξε πως η αγορά δεν επηρεάστηκε από τις νέες κινήσεις των short funds –όπου το Marshall Wace προχώρησε σε άνοιγμα αρνητικών θέσεων στην Τράπεζα Πειραιώς (0,52%) και το Oceanwood προχώρησε σε αύξηση των shorts του στην Alpha Bank (0,63%) και στην Εθνική Τράπεζα (0,78%)– άλλα έδωσε περισσότερη σημασία στην έκθεση της HSBC, στην οποία, αν και «έκοψε» τις τιμές-στόχους των τραπεζών, αυτές συνεχίζουν να βρίσκονται σε πολύ υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό. Συγκεκριμένα, για την Alpha Bank δίνει τιμή-στόχο το 1,95 ευρώ από 2,43 ευρώ, στην Eurobank το  0,79 ευρώ από 1,25 ευρώ, στην Εθνική τα 2,40 ευρώ από 2,90 ευρώ και στην Πειραιώς το 1,14 ευρώ από 3,20 ευρώ. Ετσι, για την Alpha βλέπει περιθώρια ανόδου 77,3%, για την Eurobank 41,2%, για την Εθνική 95,1% και για την Πειραιώς 51%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή