Η Aegean αυξάνει στα 10,3 εκατ. τις θέσεις εξωτερικού

Η Aegean αυξάνει στα 10,3 εκατ. τις θέσεις εξωτερικού

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι προορισμοί, διεύρυνση του δικτύου, προσφορά νέων υπηρεσιών συνοδεύουν τα επόμενα βήματα της Aegean, η οποία «ταξιδεύει» με γνώμονα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα, μέσα στο 2019 η εταιρεία προγραμματίζει την αύξηση της χωρητικότητάς της στο δίκτυο του εξωτερικού κατά 700.000 θέσεις, παρά το γεγονός ότι η φετινή τουριστική περίοδος δεν αναμένεται να εμφανίσει σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η Aegean πρόκειται να προσφέρει το τρέχον έτος 10,3 εκατ. θέσεις εξωτερικού από τις 17,7 εκατ. συνολικά (εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο). Η ενίσχυση μπορεί να αφορά το σύνολο του έτους σε σχέση με το 2018, ωστόσο η ποσοστιαία μεταβολή είναι εντονότερη κατά τους χειμερινούς μήνες όπως επίσης και στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Το γεγονός ότι αυξάνει τις θέσεις που προσφέρει κατά τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο αποδεικνύει τη συνεχή προσπάθεια διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος της χώρας στο σύνολο του έτους.

Οι προορισμοί που προστίθενται το 2019 αφορούν νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ιμπιζα, Βαλένθια, Σεράγεβο, Τύνιδα και Σκόπια, ενώ οι επιβάτες της Aegean θα επωφεληθούν και από το νέο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς το Αννόβερο.

Η Aegean θα προσφέρει αυξημένες συχνότητες και θέσεις σε βασικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης από Αθήνα προς Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο, Ζυρίχη, Βιέννη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Λισσαβώνα και Πόρτο. Παράλληλα, σημαντικά αυξημένος αριθμός δρομολογίων θα ξεκινήσει είτε νωρίτερα είτε με ενισχυμένες συχνότητες, όπως Λουξεμβούργο, Μάλτα, Βενετία, Μπολόνια, Νάπολη, Κατάνια και Μάλαγα. Επιπλέον, αυξημένη χωρητικότητα δρομολογείται και για την αγορά των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2018 η εταιρεία κατέγραψε 10% αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης. Η αύξηση προήλθε αποκλειστικά από το δίκτυο εξωτερικού, το οποίο παρουσίασε 18% αύξηση σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017.

«Ανταποκρινόμαστε», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, «με συνέπεια και συνέχεια στις σημαντικές νέες επενδύσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού, που υλοποιούνται σε νέες αναβαθμισμένες μονάδες, προσπαθώντας να συμβάλουμε στην επιμήκυνση της περιόδου». «Αλλωστε», προσθέτει, «αυτή είναι που θα μας επιτρέψει και την αξιοποίηση των δικών μας επενδύσεων σε αεροσκάφη και τεχνολογία. Μόνο η συντονισμένη συμβολή και επένδυση πολλαπλών ιδιωτικών φορέων του τουρισμού, παράλληλα με τις απαραίτητες για την ανταγωνιστικότητα πολιτικές από την πολιτεία, μπορεί να δώσει συνέχεια στην αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού», καταλήγει ο κ. Γερογιάννης. Στο μεταξύ, έχοντας προχωρήσει σε συμφωνία με την Pratt & Whitney για τον εξοπλισμό με κινητήρες των αεροσκαφών Airbus A320 neo, που έχει ήδη παραγγείλει, η εταιρεία αναμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα Α320 neo μέσω leasing στα τέλη του 2019, ενώ τα πρώτα ιδιόκτητα αεροσκάφη θα προσγειωθούν στη χώρα το 2022. Τα πέραν των 42 αεροσκαφών που πρόκειται να προμηθευτεί η εταιρεία, καθώς και άλλα 20 τα οποία προγραμματίζει να εκμισθώσει (leasing), θα είναι εξοπλισμένα με τους κινητήρες GTF. Η Pratt & Whitney θα παρέχει επίσης στην Aegean υπηρεσίες βαριάς συντήρησης των κινητήρων μέσω μακροπρόθεσμης σύμβασης παροχής υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή