Και επισήμως εκτός της τουρκικής αγοράς η Intralot

Και επισήμως εκτός της τουρκικής αγοράς η Intralot

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοινώσεις τόσο από την Intralot όσο και από την Turkcell επισημοποιήθηκε χθες η απώλεια της σύμβασης για το αθλητικό στοίχημα στην Τουρκία για τον ελληνικό όμιλο. Ταυτόχρονα, η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να αποτέλεσε και την αφορμή για τις διοικητικές αλλαγές, καθώς από χθες ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης είναι πλέον και διευθύνων σύμβουλος, εκτός από πρόεδρος της Intralot, μετά την παραίτηση του κ. Αντώνη Κεραστάρη. Σε ό,τι αφορά πάντως τα επόμενα βήματα του ομίλου, ειδικά για την έκβαση που είχε ο διαγωνισμός στην Τουρκία, στην ανακοίνωσή της η Intralot επισημαίνει ότι τα δικαιώματά της που απορρέουν από τον νόμο θα ασκηθούν από την Inteltek (κοινοπραξία της Intralot με την Turkcell) εντός των σχετικών προθεσμιών. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Intralot αναφέρει ότι η με ποσοστό 45% θυγατρική μας στην Τουρκία Inteltek, έχει ειδοποιηθεί ότι o διαγωνισμός του τουρκικού κρατικού οργανισμού Spor Toto για τη διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος έχει ολοκληρωθεί και ότι η προσφορά κυρώθηκε στον άλλον διαγωνιζόμενο.

Ο έτερος διαγωνιζόμενος είναι συγκεκριμένα η Sans Gisirim, που αποτελεί σύμπραξη του τουρκικού ομίλου Demiroren Group και του αμερικανικού Scientific Games. H Sans Gisirim υπέβαλε προσφορά που ανέρχεται στο 0,2% του τζίρου του τυχερού παιγνίου. Η Inteltek, που αποτελεί σύμπραξη των Intralot (45%) και της Turkcell (55%) και διαχειρίζεται το Iddaa, υπέβαλε προσφορά που ανέρχεται σε 0,5%. Μειοδότρια επομένως και ανάδοχος για την εκμετάλλευση του παιγνίου για την επόμενη δεκαετία αναδείχθηκε η Sans Gisirim. Σημειώνεται ότι η τελευταία αρχικά είχε υποβάλει προσφορά που ανερχόταν στο 2,1%. H αρχική προσφορά της Inteltek ήταν στο 1,4%, όσο δηλαδή ήταν η προμήθεια που λάμβανε όλα τα προηγούμενα έτη.

Στην ανακοίνωσή της η Intralot αναφέρει ότι η συνεισφορά της Inteltek σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρουμένης της δραστηριότητας στο Αζερμπαϊτζάν) για την περίοδο δώδεκα μηνών έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018, ανέρχεται σε περίπου 15% του ενοποιημένου EBITDA (21,3 εκατ.), καθώς και σε περίπου 4% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών (39,3 εκατ.) ενώ η συνεισφορά για το 2019 αναμένεται να είναι μικρότερη λαμβανομένου υπόψη του εν ισχύι συμβολαίου και της διαδικασίας μετάβασης.

Επίσης, η συνεισφορά της Bilyoner για την ίδια περίοδο, αντιστοιχεί σε περίπου 11% του ενοποιημένου EBITDA του ομίλου (14,7 εκατ.), καθώς και σε περίπου 5% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών (49,6 εκατ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή