Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Wind Hellas

Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Wind Hellas

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Wind Hellas προχώρησε χθες η Fitch Ratings. O διεθνής οίκος απέδωσε στην Crystal Almond Intermediary Holdings Limited, τη μητρική εταιρεία της Wind, την αξιολόγηση «Β» από «Β-» που ήταν μέχρι προχθές. Η αναβάθμιση αυτή του αξιόχρεου της Wind, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Fitch Ratings, αντανακλά τη βελτιωμένη επιχειρησιακή και οικονομική απόδοση της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης, όπως επίσης και την εκτίμηση ότι η εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα έχει φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, πετύχει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές. Κατά τους αναλυτές της Fitch, η εταιρεία άφησε πίσω της το απόγειο των επενδυτικών και κεφαλαιουχικών υποχρεώσεών της και σταδιακά πλέον αρχίζει να προσεγγίζει τους ανταγωνιστές της στην προσφερόμενη ποσοτική και ποιοτική κάλυψη των δικτύων.

«Η (νέα) αξιολόγηση», αναφέρει η ανακοίνωση της Fitch, «βασίζεται σε μια ισχυρή ιστορικά απόδοση της εταιρείας, τη διευρυνόμενη ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τη βιώσιμη θέση της εταιρείας, τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία».

Αναφορικά με την εγχώρια αγορά, η Fitch αναφέρει ότι η χώρα υστερεί σε όρους χρήσης smartphones, δεδομένων και δικτύων οπτικών ινών, ενώ με όρους μακροοικονομικής ανάπτυξης εκτιμά αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά 2,3% φέτος και 2,2% το 2020. «Η Wind βρίσκεται σε καλή θέση, για να εκμεταλλευθεί την αυξανόμενη ανάγκη για υπηρεσίες δεδομένων», σημειώνει η Fitch, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία πλησιάζει τους ανταγωνιστές της στην προσφερόμενη κάλυψη υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 4G. Eπίσης, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, κατά την Fitch Ratings, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας πακέτα τριπλών υπηρεσιών (triple-play bundles) που συμβάλλουν στη διατήρηση των πελατών της, ενώ οι επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς παρέχει στην Wind Hellas μεγαλύτερη έκθεση στην αναπτυσσόμενη αγορά των ευρυζωνικών δικτύων σταθερού σημείου. Ακόμη, σύμφωνα με τη Fitch, η περαιτέρω συγκέντρωση στην ελληνική αγορά της σταθερής μπορεί να προσφέρει ένα περισσότερο ορθολογικό πλαίσιο ανταγωνισμού στην αγορά που θα ωφελήσει τους τρεις παίκτες της σταθερής, συμπεριλαμβανομένης της Wind Hellas.

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, ο οίκος Fitch αναφέρει ότι οι προσαρμοσμένες λειτουργικές ταμειακές ροές για το 2018 ανήλθαν σε 3,2 φορές τα κέρδη ΕΒΙΤDA από 2,8 που ήταν στην προηγούμενη χρήση. Ο οίκος αξιολόγησης προσθέτει ότι η μόχλευση της Wind θα περιορισθεί, καθοδηγούμενη κυρίως από την αύξηση των λειτουργικών κερδών EBITDA και τη δημιουργία θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών τη στιγμή που οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις υποχωρούν, μετά το μέγιστο που βρέθηκαν το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή