Δύο ακόμη ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της Hines

Δύο ακόμη ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της Hines

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η δεύτερη μεγάλη εξαγορά της Hines στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο σε μια επένδυση η συνολική αξία της οποία εκτιμάται πως θα κινηθεί πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Hines και οι συνεργάτες της, που στα μέσα του 2017 εξαγόρασε το πρώην Athens Ledra και νυν Grand Hyatt Athens στη Συγγρού έναντι 33,05 εκατ. και επένδυσε άλλα 20 εκατ. στην ανακαίνισή του, εξαγοράζει τώρα τα ξενοδοχεία Coral και Hermes στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Πωλητής είναι οι πιστώτριες τράπεζες της Μαμιδάκης Συμμετοχών και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η Hines, μαζί με το σχήμα Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με το οποίο συνεργάζεται και στην επένδυση του Grand Hyatt Athens, θα αναλάβουν και μέρος των υποχρεώσεων που βαρύνει τις δύο μονάδες. Το τίμημα, μαζί με τον δανεισμό και τις επενδύσεις που θα γίνουν για την ανακαίνιση των δύο μονάδων, ανεβάζει το συνολικό ύψος της επένδυσης σε επίπεδα ανάλογα με αυτά που τοποθετήθηκαν στο Grand Hyatt, αναφέρουν κύκλοι με γνώση των προβλέψεων του επιχειρηματικού σχεδίου και των όρων του term sheet. Ετσι η Hines διπλασιάζει το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Τα ξενοδοχεία Coral και Hermes, τριών και τεσσάρων αστέρων αντίστοιχα σήμερα, βρίσκονται στον κόλπο του Μιραμπέλου, επί της λεωφόρου Ακτή Κούνδουρου, εντός του αστικού ιστού της πόλης του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Καθώς γειτνιάζουν εκτιμάται πως, αφού αναβαθμιστούν ολικά, μπορεί να εξαχθούν σημαντικές συνέργειες και η τοποθεσία τους να εξασφαλίσει υψηλή πληρότητα. Τα δύο ξενοδοχεία αθροίζουν συνολικά περί τα 380 δωμάτια αλλά είναι πιθανόν η δυναμικότητα αυτή να μεταβληθεί μετά την ανακαίνισή τους, καθώς ορισμένα εξ αυτών των δωματίων θα συγχωνευθούν για να διευρυνθούν.

Η Hines, όπως και στην περίπτωση του Grand Hyatt Athens, συνεργάζεται για την επένδυση αυτή στο Λασίθι με το εταιρικό σχήμα των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με το οποίο έχει συγκροτήσει στρατηγική συνεργασία για τις δραστηριότητές της στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σημειώνεται πως η Hines, που παγκοσμίως διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζει να διερευνά την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για επενδυτικές ευκαιρίες, όπως δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής του γραφείου της στην Αθήνα, Πωλ Γομόπουλος.

Το 2014 η Hines είχε εισέλθει σε συνομιλίες και για την εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς από τον όμιλο Στέγγου, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως η Hines είναι από τους πρώτους επενδυτές που προσέγγισαν τώρα οι Cushman & Wakefield και η Profin Management Limited, οι οποίες ανέλαβαν τον Ιανουάριο για λογαριασμό του ομίλου Στέγγου την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος στη Χαλκιδική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή