Νέα ισχυρή άνοδος 1,37% στο Χρηματιστήριο

Νέα ισχυρή άνοδος 1,37% στο Χρηματιστήριο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε με επιφυλακτικές διαθέσεις, η εικόνα άλλαξε γρήγορα καθώς το ελληνικό Χρηματιστήριο για ακόμη μία φορά έβγαλε άμυνες, με τους αγοραστές να διατηρούν το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και το οποίο δεν έχει βρει τοίχο πουθενά το τελευταίο διάστημα, ούτε στο «όχι» του Eurogroup για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, ούτε στις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ, ούτε στα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ του 2018. Οι μετοχές των τραπεζών αποδεικνύουν πως το ράλι που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο δεν έχει τελειώσει, παρά την αυξημένη κινητικότητα των shorts, με τον κλαδικό δείκτη να κλείνει και πάλι στα υψηλά ημέρας. Κοντά στα υψηλά ημέρας έκλεισαν και οι περισσότεροι βασικοί δείκτες, με τα μη τραπεζικά blue chips να συγκεντρώνουν σημαντικό μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος και του τζίρου, ο οποίος κινήθηκε σε αυξημένα επίπεδα, με μόλις τρεις τίτλους να κλείνουν στα αρνητικά (Motor Oil, Jumbo, Fourlis).

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,37% στις 719,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 71,72 εκατ. ευρώ, με τη συνολική αξία πακέτων στα 8,64 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,17%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,38% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,60% στις 582,11 μονάδες, στα υψηλά ημέρας, με τις τραπεζικές μετοχές να μην εμφανίζουν κανένα σημάδι «κόπωσης». Η Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 4,78%, η Εθνική στο +5,16%, η Eurobank έκλεισε στο +1,23% και η Πειραιώς στο +1,65%.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις για τον δείκτη FTSE Emerging Europe από τον οποίο διαγράφεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ επίσης λήγουν σειρές παραγώγων επί μετοχών και δεικτών για τον μήνα Μάρτιο.

Το Χρηματιστήριο καταγράφει τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις καθώς η διάθεση για αγορές τίτλων συνεχίζεται και μάλιστα με καθημερινή αύξηση της αξίας των συναλλαγών, σημειώνει ο Δημήτρης Τζάνας, επικεφαλής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ. Οι αγορές βλέπουν με θετικό βλέμμα το Χ.Α. ως προς τις βραχυχρόνιες προοπτικές του, καθώς προεξοφλείται ότι η χώρα θα εισπράξει τον Απρίλιο τη δόση, η ΔΕΗ θα ολοκληρώσει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ θα εκπλήξουν θετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή