Στήριξη από Eurobank στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών

Στήριξη από Eurobank στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα πρωτοβουλία της Eurobank για τη δημιουργία κέντρου ψηφιακής γνώσης και διασύνδεσης για επιχειρηματίες προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ομίλου Φωκίων Καραβίας στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων Growth Awards, που διοργάνωσαν για τρίτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton. Το κέντρο ψηφιακής γνώσης που θέτει στη διάθεση των επιχειρήσεων η Eurobank αποτελεί νέα υπηρεσία που εντάσσεται στη στρατηγική της τράπεζας να λειτουργεί όχι μόνον ως χρηματοδότης αλλά και ως σύμβουλος και συνεργάτης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οπως επεσήμανε ο κ. Καραβίας, μέσα από την πρωτοβουλία αυτή το συνολικό ψηφιακό οικοσύστημα της τράπεζας θα τεθεί, χωρίς κόστος, στη διάθεση των επιχειρήσεων, παρέχοντας πληροφορίες και εργαλεία για τη δική τους ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τη συνεργασία κορυφαίων εταίρων και συνεργατών, όπως η Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank αναφέρθηκε στη διείσδυση των νέων τεχνολογιών σε όλες τις φάσεις της παραγωγής, αλλά και της προσωπικής ζωής των ανθρώπων. Στον κόσμο αυτό, «η ψηφιακή γνώση είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, κάτι που το έχει αποδείξει η επιτυχία του Trade Club Alliance και του ExportGate, της ηλεκτρονικής πύλης που έχει δημιουργήσει η Eurobank, σε σύμπραξη με κορυφαίες διεθνείς τράπεζες, για την ψηφιακή διασύνδεση επιχειρήσεων σε παγκόσμια κλίμακα», σημείωσε. Οι επενδύσεις της Eurobank σε τεχνολογικές υποδομές τα τελευταία τρία χρόνια υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ και στοχεύουν, όπως δήλωσε ο κ. Καραβίας, «να γίνουμε η πιο άμεση, φιλική και ψηφιακά ώριμη τράπεζα στην Ελλάδα». Ο CEO της Eurobank επανέλαβε τη δέσμευση της τράπεζας ότι «δεν θα υπάρξει κανένα επιχειρηματικό σχέδιο που θα ικανοποιεί τα βασικά τραπεζικά κριτήρια, που να δημιουργεί αξία για τον επιχειρηματία και την κοινωνία και που δεν θα βρούμε τρόπο στη Eurobank να το χρηματοδοτήσουμε» και έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο της Eurobank για τη μείωση των κόκκινων δανείων. «Αποφασίσαμε την επιτάχυνση της διαδικασίας απαλλαγής από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων με ένα βασικό στόχο: να αφήσουμε πίσω μας το πρόβλημα και να εστιάσουμε με όλους μας τους πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς, στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας», επεσήμανε ο επικεφαλής της Eurobank.

Αναφερόμενος στον θεσμό των Growth Awards, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ύπαρξη δυναμικών, εξωστρεφών, καινοτόμων επιχειρήσεων για την οικονομία και την απασχόληση.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων ήταν η κεντρική θεματική της χθεσινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Ινμα Μαρτίνεζ, venture partner της εταιρείας Deep Science Ventures, η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνητή νοημοσύνη στο άμεσο μέλλον και στην τεχνολογική μετάβαση των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα. Στις τοποθετήσεις τους, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton Βασίλειος Καζάς αναφέρθηκαν στη σύνδεση και στον καταλυτικό ρόλο της υγιούς επιχειρηματικότητας με την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας. Οι έξι επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν είναι:

• Πλαίσιο Computers: Λειτουργική / επιχειρησιακή βελτίωση.

• Jumbo:Ανάπτυξη προϊόντος / αγορών.

• B. Καυκάς: Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα.

• Elvalhalcor: Επενδύσεις.

• ΧΗΤΟΣ – Φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι: Εταιρική και κοινωνική ευθύνη.

• Chipita: Επιχειρηματική αριστεία.

Τέλος, φέτος, απονεμήθηκε για πρώτη φορά το βραβείο ψηφιακής εξέλιξης στον όμιλο ΟΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή