Προχωράει η ανάπτυξη των πρώην Κτημάτων Καμπά

Προχωράει η ανάπτυξη των πρώην Κτημάτων Καμπά

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Παλλήνης εξασφάλισε η REDS του ομίλου Ελλάκτωρ, αναφορικά με την προώθηση της επένδυσής της για την ανάπτυξη των πρώην Κτημάτων Καμπά, στην περιοχή της Κάτζας, σε έκταση 315 στρεμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η εισηγμένη προτίθεται να δαπανήσει ποσό ύψους 6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή έργων, επί τη βάσει σχετικών μελετών και κατόπιν υπόδειξης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης. Τα έργα θα υλοποιηθούν με ίδια μέσα και έξοδα της REDS.

Οπως έγινε γνωστό χθες, η διοίκηση της REDS προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Παλλήνης, σύμφωνα με το οποίο αμφότερες οι πλευρές δεσμεύονται για τη διασφάλιση της νομιμότητας της επένδυσης, βάσει του ισχύοντος πολεοδομικού και νομικού πλαισίου, την πρόληψη ενδεχόμενων προβλημάτων από τη λειτουργία της επένδυσης, αλλά και τη συμβολή της επένδυσης στην αντιμετώπιση υπαρκτών κοινωνικών προβλημάτων. Επίσης, η REDS θα αναλάβει να συνεισφέρει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσω της εκτέλεσης των προαναφερθέντων έργων, ενώ έχει συναινέσει και στη δωρεά της διατηρητέας ιστορικής βίλας του Ανδρέα Καμπά στο πρώτο έτος λειτουργίας της επένδυσης.

Τα παραπάνω αποτελούν την κορύφωση μιας διαδικασίας που διήρκεσε πάνω από δύο χρόνια, με την τοπική δημοτική αρχή να είναι αρχικά αντίθετη με τη συγκεκριμένη επένδυση, προχωρώντας μάλιστα και σε απόπειρες «εμπλοκής» της μέσω της δέσμευσης τμήματος της έκτασης, με στόχο την απαλλοτρίωσή της. Εντέλει και έπειτα από πολυετή δικαστικό αγώνα, στις αρχές του 2016 η REDS εξασφάλισε την υπέρ της αποζημίωση κατά το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω εξέλιξη ήταν καταλυτική για την αλλαγή στάσης από τον Δήμο Παλλήνης.

Ως προς την ίδια την επένδυση των 220 εκατ. ευρώ, το επόμενο βήμα, μετά και την προ μηνών εξασφάλιση της θετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), αφορά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση της έκτασης, που αποτελεί και το τελευταίο στάδιο πριν από την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Εφόσον δεν υπάρξουν τυχόν απρόοπτα, πέραν της δεδομένης καθυστέρησης που θα επέλθει ένεκα των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, η διοίκηση της REDS εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην έκδοση των αδειών εντός του 2020. Βάσει του υφιστάμενου σχεδιασμού, από τα συνολικά 132.815 τ.μ. εκμεταλλεύσιμης επιφάνειας, περίπου 80.000 τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας που θα προκύψουν, περί τις 30.000-40.000 τ.μ. θα αφορούν χώρους γραφείων, ενώ στο έργο θα περιλαμβάνονται επίσης κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και πιθανώς και ξενοδοχείο. Οι δε κοινόχρηστοι χώροι θα ανέρχονται σε 53.115 τ.μ. Πριν από λίγα χρόνια, το Cambas Project ήταν πρωτίστως ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο, με συμπληρωματικές χρήσεις γραφείων. Ωστόσο, με δεδομένο ότι σε κοντινή απόσταση, και συγκεκριμένα στη Γυαλού των Σπάτων, η REDS λειτουργεί ήδη το επιτυχημένο εμπορικό πάρκο Smart Park, προτιμήθηκε η στροφή του σχεδιασμού προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων, με συνοδευτικές χρήσεις εμπορίου, ψυχαγωγίας και φιλοξενίας, όπως επίσης και με σημαντικούς χώρους πρασίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή