Επενδύσεις 10 εκατ. σχεδιάζει η «Πλαίσιο» για το 2019

Επενδύσεις 10 εκατ. σχεδιάζει η «Πλαίσιο» για το 2019

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ υποσχέθηκε για φέτος η διοίκηση του ομίλου Πλαίσιο Computers. Η εταιρεία αυξάνει το επενδυτικό πρόγραμμα της κατά 33% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, όταν οι επενδύσεις ανήλθαν στα 7,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην ανανέωση της διαδικτυακής παρουσίας της, όπου αναμένεται φέτος να επενδυθεί περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Τις ανακοινώσεις αυτές πραγματοποίησε χθες η διοίκηση της «Πλαίσιο Computers» κατά την ετήσια ενημέρωση των αναλυτών στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), όπου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018. Υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 309 εκατ. ευρώ (+8% σε σύγκριση με το 2017), τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) στα 9,5 εκατ. ευρώ (-11,8%) και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους στα 3,9 εκατ. ευρώ (-21,3%).

Τη φετινή χρονιά, η «Πλαίσιο Computers» γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων από το ξεκίνημά της, το 1969. Η διοίκηση της εταιρείας έκανε λόγο για το ξεκίνημα ενός ανθρώπου σε 11 τ.μ., που πουλούσε τα προϊόντα 15 προμηθευτών και η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια επιχείρηση 1.500 εργαζομένων, που στεγάζονται σε 34.000 τ.μ. και διαθέτουν τα προϊόντα 2.768 προμηθευτών. Ακόμη το πελατολόγιο της εταιρείας αριθμεί 330.000 επιχειρήσεις ενώ διαθέτει και 4.000 μετόχους.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας, Γιώργος Γεράρδος, έκανε λόγο για αγώνες 50 ετών, μεγάλης ανάπτυξης που «σηματοδότησαν σημαντικές τεχνολογικές αλλαγές από τον λογαριθμικό κανόνα στο artificial intelligence (τεχνητή νοημοσύνη) και το machine learning (εκμάθηση των μηχανών) και που αποτελούν το εφαλτήριο της εταιρείας για το μέλλον».

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Πλαίσιο Computers», Κωνσταντίνος Γεράρδος, παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής για το 2019. Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει το λανσάρισμα της υπηρεσίας «Μήνα-Μήνα», που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα, το οποίο, όπως ανέφερε η εταιρεία, αποτελεί σημαντική υπηρεσία για τους πελάτες της «Πλαίσιο Computers».

Επίσης η νέα στρατηγική περιλαμβάνει την προσαρμογή του καταστήματος «Πλαίσιο» στο The Mall Athens στη νέα ταυτότητα καταστήματος και την υλοποίηση της νέας τεχνολογικής πλατφόρμας στο plaisio.gr, με στόχο την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος και τη διενέργεια προσωποποιημένου ψηφιακού marketing.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή