Ηπια διόρθωση στο Χ.A. με χαμηλό τζίρο

Ηπια διόρθωση στο Χ.A. με χαμηλό τζίρο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα πτώσης ήταν η χθεσινή για το ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρεί ωστόσο τις 745 μονάδες και τις ρευστοποιήσεις, οι οποίες κινήθηκαν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο καθώς και σε κάποια blue chips, να είναι ήπιες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα. Εξαίρεση αποτέλεσε η μετοχή των ΕΛΠΕ, η οποία από την αρχή της συνεδρίασης δέχθηκε πιέσεις μετά και τις αρνητικές εξελίξεις γύρω από την πώληση της εταιρείας, με αποτέλεσμα να κλείσει με απώλειες 4,27%. Το επιφυλακτικό κλίμα που κυριάρχησε στις διεθνείς αγορές συνέβαλε στην υποτονική εικόνα του Χ.Α., ωστόσο σημαντικό στοιχείο είναι το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που σημειώθηκε σε τίτλους της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διόρθωση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί αλλά και τα σημαντικά κέρδη που καταγράφει η αγορά από τις αρχές του έτους, και δεν δημιουργεί ανησυχίες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της. Σήμερα τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,59% στις 745,00 μονάδες, ενώ o τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,1 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 2,09%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,37% στις 597,92 μονάδες, με την Alpha Bank να υποχωρεί κατά 3,96%, την Εθνική να κλείνει στο -1,61%, τη Eurobank στο -1,69%, ενώ ανοδικά κατά 0,69% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως σημειώνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου, η διόρθωση στο ελληνικό Χρηματιστήριο χθες ήταν αναμενόμενη μετά την πρόσφατη ανοδική κίνησή του, αλλά και την αποτυχία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πώλησης των ΕΛΠΕ. Η ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται, υποβοηθώντας την έως τώρα ανοδική κίνηση σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για: α) Την επιστροφή τελικά των κερδών των ελληνικών ομολόγων προς την Ελλάδα (έστω και με αστερίσκους), β) την πρόωρη αποπληρωμή μέρους ή όλου των υψηλότοκων δανείων του ΔΝΤ με χαμηλότερου κόστους δάνεια (ύστερα από σχετική έγκριση των θεσμών), γ) τη νέα έξοδο του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές και δ) την έγκριση με επιφυλάξεις από τους θεσμούς του προγράμματος για αντιμετώπιση των NPEs των ελληνικών τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή