Nέα μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών ετοιμάζει ο όμιλος ΟΦΕΤ

Nέα μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών ετοιμάζει ο όμιλος ΟΦΕΤ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία νέας μονάδας εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών ονόματι Uniherbo, η οποία ενδέχεται να λειτουργήσει δοκιμαστικά προς τα τέλη του 2019, προχωρεί ο όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ). Η συγκεκριμένη μονάδα θα αναπτυχθεί στην περιοχή των Οινοφύτων και θα λειτουργεί παράλληλα και ως ινστιτούτο μελέτης για φοιτητές. Τη δημιουργία της νέας μονάδας ανακοίνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου, Ιουλία Τσέτη, κατά τη διάρκεια των βραβείων Creative Greece 2019, επισημαίνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επενδυτικό πλάνο 15 εκατ. για την τριετία 2019-2021. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρεί και η δημιουργία ενός χώρου logistics, ενώ φέτος αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση του πρώτου ιστορικού εργοστασίου της Uni-pharma. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma και InterMed αλλά και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle στην Κύπρο.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια ο όμιλος έχει προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 80 εκατ. ευρώ, μετράει συνολικά πάνω από 500 εργαζομένους και εξάγει τα προϊόντα του σε 61 χώρες του εξωτερικού. Μεγάλο βήμα ήταν και η δημιουργία του νέου βιοκλιματικού εργοστασίου, επένδυση που ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ μεσούσης της ελληνικής κρίσης. Παράλληλα, η διοίκηση σχεδιάζει από το 2020 να δημιουργήσει μια τέταρτη καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα.

Το 2018, οι δύο φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma και ΙnterMed, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ομίλου, κατέγραψαν συνολικό τζίρο 84,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Ετσι, ο κύκλος εργασιών της Uni-pharma έκλεισε φέτος στα 62,2 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 13% ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 78% αγγίζοντας τα 4 εκατ. Οι πωλήσεις της InterMed σημείωσαν και αυτές άνοδο 14% από το 2017 και διαμορφώθηκαν στα 22,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στο 1,3 εκατ. με μηδενικό δανεισμό. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο κύκλος εργασιών της InterMed υπερδιπλασιάστηκε από τα 10,4 εκατ. που ήταν το 2013 στα 22,5 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή