Σε υψηλό οκτώ μηνών έκλεισε το Χρηματιστήριο

Σε υψηλό οκτώ μηνών έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οριακά κέρδη, αλλά στα υψηλά ημέρας, και σε νέα υψηλά οκτώ μηνών έκλεισε τελικά το ελληνικό Χρηματιστήριο έπειτα από αρκετές εναλλαγές προσήμων αλλά και παραμονή για αρκετή ώρα στα αρνητικά, χάρη στην… επιδρομή των αγοραστών κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Ο τζίρος, αν και χαμηλότερος από τη συνεδρίαση της Τρίτης, κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ στήριξη στον Γενικό Δείκτη, εκτός από την πλειονότητα των τραπεζικών μετοχών, έδωσαν αρκετά blue chips, όπως οι Coca Cola (+2,01%), ΟΛΠ (+2,78%), ΑΔΜΗΕ (+1,95%), Grivalia (+1,47%), ΟΤΕ (+1,32%), Aegean (+1,22%) και Σαράντης (+1,12%). Αν και τις τελευταίες ημέρες το Χ.Α. παρουσιάζει τάσεις συσσώρευσης σημειώνοντας μικρό εύρος διακύμανσης, οι αναλυτές επισημαίνουν πως το θετικό μομέντουμ διατηρείται βραχυπρόθεσμα, με την αγορά να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και να εμφανίζει άμυνες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 755,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε και πάλι σε αυξημένα επίπεδα, στα 60,8 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,68%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,91%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,32% στις 630,10 μονάδες. Η Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 0,83%, η Eurobank σημείωσε άνοδο 0,22%, η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 2,12%, ενώ η Εθνική υποχώρησε κατά 1,46%.

Στην αγορά ομολόγων το κλίμα συνεχίζει να είναι θετικό, δίνοντας και αυτό στήριξη στο Χρηματιστήριο και διατηρώντας «ζεστά» τα σχέδια του ΟΔΔΗΧ για νέα έξοδο στις αγορές το αμέσως επόμενο διάστημα. Οπως σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, το σκηνικό στο Χ.Α. θα διαφοροποιηθεί στον βαθμό που θα υπάρξουν νεότερες εξελίξεις ως προς ενδεχόμενη έκδοση νέου τίτλου από το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,24% και σε νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,44% και διατηρήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2006, με το spread έναντι του γερμανικού ομολόγου να φτάνει στις 345 μονάδες βάσης. Εν τω μεταξύ, σημαντική ήταν η υποχώρηση της απόδοσης στη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων, η οποία διαμορφώθηκε στο 0,35%, από 0,5% στην προηγούμενη δημοπρασία, στις 2 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή