Η πλατφόρμα Novoville κερδίζει την εμπιστοσύνη επενδυτών

Η πλατφόρμα Novoville κερδίζει την εμπιστοσύνη επενδυτών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήφο εμπιστοσύνης από «πλήθος» διεθνών επενδυτών έλαβε η νεοφυής ελληνική εταιρεία Novoville υπό τη μορφή νέου γύρου χρηματοδότησης, στην προσπάθειά της να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη. Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Beacon Capital, fund με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ συμμετείχαν οι υφιστάμενοι μέτοχοι, δηλαδή το PJ Tech Catalyst Fund της Τράπεζας Πειραιώς και το Public Group International UK Ltd, καθώς και το VentureFriends, το UniFund και το iQbility. Η Novoville, μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά «τα του οίκου τους». Τους επιτρέπει, δηλαδή, να ψηφιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, να λειτουργούν πιο οικονομικά και να απλοποιήσουν την επικοινωνία τους με τους δημότες κάθε φορά που αυτοί χρησιμοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες.

Εδώ έγκειται και η καινοτομία της.

Σε αντίθεση με άλλες startups, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες αποκλειστικά στο Δημόσιο, γεγονός που αποτέλεσε για αυτήν πρόκληση στα πρώτα της βήματα. Μέσα από την πλατφόρμα της επιτρέπει στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις, να αναφέρουν ζητήματα καθημερινότητας, να ενημερώνονται άμεσα για θέματα του δήμου τους, να λαμβάνουν έγγραφα που έχουν ανάγκη αλλά και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές. Η Novoville, δηλαδή, έχει δημιουργήσει έναν «δήμαρχο» σε ηλεκτρονική μορφή, ο οποίος άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις επιλύει τα ζητήματα των δημοτών.

Από την άλλη, όπως μας εξηγεί και ο συνιδρυτής της, Ηρακλής Μπουραντάς, η εταιρεία έχει ενσωματώσει στους δήμους ένα διαχειριστικό σύστημα που τους επιτρέπει να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα αιτήματα των δημοτών. Επίσης, έχουν πρόσβαση και σε πλήθος στατιστικών δεδομένων και στοιχείων που αφορούν τα έργα του δήμου, με σκοπό να βελτιώνουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες. Μάλιστα, κατά τον κ. Μπουραντά, ήδη σε 37 δήμους της Ελλάδας επιλύεται το 85% των αιτημάτων των πολιτών. Η νεοφυής εταιρεία συνεργάζεται προς το παρόν με 45 δήμους σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, ενώ μετρά περισσότερους από 150.000 χρήστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή