Σε πώληση θυγατρικών και μείωση κόστους προχωρεί η Intralot

Σε πώληση θυγατρικών και μείωση κόστους προχωρεί η Intralot

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση του κόστους, εστίαση του ομίλου πέραν του Ατλαντικού και ειδικά στις ΗΠΑ και τέλος πώληση θυγατρικών εταιρειών και συμμετοχών, υποσχέθηκε χθες η διοίκηση του ομίλου Intralot. Παράλληλα, στον απόηχο των αρνητικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα και μετά τη χθεσινή μείωση της τιμής της μετοχής κατά 8,3%, η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε ότι τα μεγέθη θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται, τουλάχιστον για την περίοδο του α΄ εξαμήνου του έτους που διανύουμε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας Σωκράτη Κόκκαλη, ο όμιλος δεν έχει απορροφήσει το σύνολο της επίδρασης της αναπροσαρμογής (μείωση) του συμβολαίου του ΟΠΑΠ, ενώ από την άλλη πλευρά τα όποια νέα συμβόλαια υπάρχουν (Ιλινόι, ΗΠΑ) δεν αποφέρουν ακόμη σημαντικά έσοδα που θα μπορούσαν να ανακόψουν την πορεία αυτή. Το θετικό είναι ότι ο όμιλος θα λάβει μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο περίπου 23 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της τουρκικής Inteltek, είτε ως μέρισμα είτε ως επιστροφή κεφαλαίου της εταιρείας.

Πάντως, η χθεσινή παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2018 στους αναλυτές, υπογραμμίσθηκε από την παρουσία του ιδρυτή της εταιρείας, Σ. Κόκκαλη. Ο τελευταίος αν και περιορίσθηκε στην αρχική τοποθέτηση, έστειλε το μήνυμα στην αγορά ότι είναι παρών και ότι δεσμεύεται προσωπικά στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. «Είμαι προσωπικά δεσμευμένος και εστιασμένος στην αποστολή μας για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών μας και τη βελτίωση της δημιουργίας ρευστότητας από τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσω τριών στοχεύσεων. Πρώτον, την υπογραφή νέων συμβολαίων και την επίτευξη οργανικής ανάπτυξης, δεύτερον με τη βελτιστοποίηση του κόστους και τρίτον με την πώληση περιφερειακών περιουσιακών στοιχείων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ως περιφερειακά περιουσιακά στοιχεία (non-core assets), η διοίκηση της Ιntralot αναφέρθηκε κυρίως στις συμμετοχές που δεν ελέγχει η ίδια πλειοψηφικά. Η βελτίωση του κόστους σίγουρα προμηνύει μείωση του κόστους, κάτι το οποίο είναι ήδη ορατό στο προσωπικό, ενώ η επίτευξη οργανικής ανάπτυξης, στόχο θα έχει κυρίως την αμερικανική αγορά. «Η αμερικανική αγορά σήμερα αποτελεί το πλέον στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο μας και εξετάζουμε τρόπους κεφαλαιοποίησης των δυνατοτήτων μας στη συγκεκριμένη αγορά», είπε ο κ. Κόκκαλης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, τα στελέχη της Intralot ανέφεραν ότι ένα νέο συμβόλαιο της εταιρείας στις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου. Επίσης με εξαίρεση την αποπληρωμή μιας μικρής δανειακής σύμβασης μέσα στον μήνα, η διοίκηση της Intralot δεν έχει πρόθεση να επιδιώξει μια αναχρηματοδότηση – αναδιάρθρωση του δανεισμού, δεδομένου ότι διαθέτει ακόμη χρονικό περιθώριο διαπραγμάτευσης, δεδομένου ότι oι σημαντικές λήξεις δανειακών συμβάσεων είναι από το 2021 και μετά. Οπως σημείωσαν τα στελέχη της εταιρείας, πρώτα θα γίνουν οι κινήσεις για την ανάκαμψη των μεγεθών του ομίλου και στη συνέχεια οι όποιες συζητήσεις με τους δανειστές.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, το 2019 η εταιρεία θα δαπανήσει σε επενδύσεις περί τα 65 εκατ. ευρώ, ποσό περιορισμένο σε σχέση με πέρυσι όπου, κυρίως λόγω της επένδυσης στο Ιλινόι των ΗΠΑ, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή