Μικρές απώλειες και πτώση τζίρου στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες και πτώση τζίρου στο Χρηματιστήριο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και το ελληνικό Χρηματιστήριο προσπάθησε να κρατήσει το σερί των ανοδικών συνεδριάσεων, οι τελικές δημοπρασίες διαμόρφωσαν το τελικό πρόσημο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει τελικά με μικρές απώλειες και με αισθητή μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία αποδίδεται στο γεγονός ότι διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα των ρωμαιοκαθολικών με πολλά ξένα χαρτοφυλάκια να απέχουν από τις συναλλαγές ενόψει και της αργίας της Παρασκευής. Οι τραπεζικές μετοχές δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να προσφέρουν στήριξη στην αγορά, καθώς όλες, πλην της Εθνικής, σημείωσαν απώλειες, ενώ «βαρίδι» για τον Γενικό Δείκτη αποτέλεσε η πτώση και άλλων δεικτοβαρών τίτλων, όπως η Grivalia (-2,39%), ο ΟΤΕ (-1,92%) και η «Τιτάν» (1,35%). Οι επιφυλακτικές διαθέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, σε συνδυασμό με τη μεικτή άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων, λειτούργησαν επίσης ως «φρένα» στην περαιτέρω άνοδο του Γενικού Δείκτη, ο οποίος, όπως σημειώνει και η Beta Securities, έχει εισέλθει στο πιο δύσβατο πεδίο της φετινής ανοδικής κίνησης, καθώς η περιοχή πάνω από τις 750 μονάδες έχει σειρά εγκλωβισμένων κεφαλαίων και μεγάλο εύρος συσσώρευσης από το κοντινό παρελθόν.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,30%, στις 773,44 μονάδες, ενώ o τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,8 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,26%, o δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,31% και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,91% στις 641,61 μονάδες. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε αμετάβλητη στο 1,9280 ευρώ, ενώ απώλειες 0,75% σημείωσε η Alpha Bank, στο -1,54% έκλεισε η Eurobank και στο -1,91% η Πειραιώς.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όπως αποδείχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, το «οχυρό» των 780 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη είναι δύσκολο να ξεπεραστεί χωρίς κάποιον σημαντικό καταλύτη. «Η υπέρβαση των 780 μονάδων απαιτεί αυξημένες συναλλαγές ή εναλλακτικά περισσότερο χρόνο για να υπερπηδηθεί, με το δεύτερο ενδεχόμενο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες», σημειώνει χαρακτηριστικά η «Κύκλος Χρηματιστηριακή». Αυτό το σημαντικό σημείο αντίστασης θα μπορούσε να «νικηθεί» εάν υπάρξουν εξελίξεις σε άλλα πεδία, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας (26 Απριλίου αναμένεται η αξιολόγηση της S&P) και νέα έξοδος στις αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή