ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι επενδύσεις της 3ΚΙΡ στην Ελλάδα

Με μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι επενδύσεις της 3ΚΙΡ στην Ελλάδα

Ο μακροπρόθεσμος επενδυτικός χαρακτήρας και η επιλογή αξιόπιστων εταιρειών με δυναμικά χαρακτηριστικά μπορεί να διασφαλίσει υψηλές αποδόσεις, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας επενδύσεων 3K Investments Partners (3ΚΙΡ), που διαχειρίζεται 6 ελληνικά αμοιβαία και υποστηρίζει ως αντιπρόσωπος τη ΝΝ Investment Partners σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η φιλοσοφία

Πυρήνας της επενδυτικής φιλοσοφίας της 3Κ Ιnvestment Partners είναι ότι, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και με ενεργή διαχείριση, μπορεί να επιτύχει αποδόσεις πάνω από τον μέσον όρο απόδοσης του ανταγωνισμού, συνεκτιμώντας τέσσερα βασικά κριτήρια. Τα κριτήρια αυτά είναι η διοίκηση της κάθε εταιρείας, ο κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται, η δυνατότητά της να παράγει κέρδη και τέλος η τιμή στην οποία διαπραγματεύεται.

Η εταιρεία 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ αποτελεί τη μετοχική σύμπραξη των κ. Τάκη Κανελλόπουλου (Τιτάν), Ιωάννη Καματάκη (MLS) και Γιώργου Κουφόπουλου και έχει σημαντική πορεία στον χώρο της διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων και στον ευρύτερο χώρο των επιχειρηματικών επενδύσεων με ενεργητικό 400 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας σε πρόσφατη εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 3KIP κ. Γιώργος Κουφόπουλος επεσήμανε ότι «η εταιρεία επιδιώκει να λειτουργήσει ως καταλύτης για υγιείς οικονομικά εταιρείες που θα αποτελούν πόλο έλξης για ξένους επενδυτές σε μία ακόμη πιο σταθερή οικονομία. Οι αποταμιεύσεις και οι επενδύσεις όταν χρησιμοποιούνται με σωστό τρόπο βοηθούν όχι μόνο αυτούς που επενδύουν, αλλά το σύνολο της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΑΕΔΑΚ, η επένδυση σε ελληνικές εταιρείες με όραμα και προοπτικές τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια, να προσλάβουν ανθρώπους, να αυξήσουν την παραγωγή τους ή να ενισχύσουν τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό. Οι εταιρείες αυτές σύμφωνα με τους επικεφαλής της 3KIP μπορούν να αποφέρουν εξαιρετικές αποδόσεις, ειδικά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αποδόσεις του 3K Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού, το οποίο ανάδειξε τη δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων και πέτυχε την τελευταία τριετία (31/03/2016-29/03/2019) αποδόσεις ύψους +67,73% και είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία του.

Προοπτικές

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει σημαντικότατες επενδυτικές προοπτικές, καθώς η κοινωνία έχει ωριμάσει και είναι έτοιμη να δεχθεί πιο πρόθυμα τις αλλαγές που απαιτούνται ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις και οι αξίες να αρχίσουν να αντανακλώνται στα πραγματικά νούμερα, εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος. Οπως σημείωσε «από επενδυτικής πλευράς η στιγμή να τοποθετηθεί κανείς είναι ασφαλής και καθώς οδηγούμαστε προς ένα πιο ορθολογικό και συμπαγές οικονομικό μοντέλο, διαμορφώνονται σημαντικές προοπτικές για την Ελλάδα σε οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο».