ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Andrew Wittman: Η ικανότητα του ηγείσθαι ξεκινά από μέσα μας

forum2

Παρουσία άνω των 250 Ανώτατων Διοικητικών Στελεχών ολοκληρώθηκε επιτυχώς την περασμένη Πέμπτη, το Forum του CEO Clubs Greece, με θέμα «Ground Zero Leadership» και κεντρικό εισηγητή τον Andrew Wittman, ιδρυτή του Mental Toughness Training Center και συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου "Ground Zero Leadership: CEO of You”.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Divani Apollon Palace and Thalasso, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει το  CEO Clubs Greece για να τιμήσει τα 10 χρόνια ενεργούς λειτουργίας και συμβολής του στο ελληνικό επιχειρείν. Οι εκδηλώσεις και δράσεις του επετειακού έτους 2019, στόχο έχουν να αναδείξουν και αναλύσουν τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετώπισαν διακεκριμένοι Έλληνες CEO και μέλη του Club, στην προσπάθειά τους να ηγηθούν των οργανισμών τους κατά την τελευταία δεκαετία.

Γνωστός για την αμεσότητα της επικοινωνίας του καθώς και τη μοναδική του προσέγγιση στη διαχείριση σκέψεων, συναισθημάτων και ενεργειών υπό συνθήκες αυξημένης πίεσης, ο Andrew Wittman μιλά στις διαλέξεις του για την ψυχική ανθεκτικότητα και την κριτική σκέψη. 

andrew-wittman-i-ikanotita-toy-igeisthai-xekina-apo-mesa-mas0
Ο Andrew Wittman στο βήμα της ειδικής εκδήλωσης για τα μέλη του CEO Clubs Greece

Εχοντας διατελέσει σύμβουλος του State Department, λέκτορας του Πανεπιστημίου Clemson και ραδιοφωνικός παραγωγός εξηγεί ότι αν δεν καταφέρουμε να ηγηθούμε των εαυτών μας πρώτα, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να εμψυχώσουμε και εμπνεύσουμε  τους ανθρώπους και τους οργανισμούς μας.

Απευθυνόμενος στα μέλη του CEO Clubs ο Andrew Wittman δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «σε στιγμές κρίσεων, το μυαλό και τα συναισθήματά μας δεν υποστηρίζουν ποτέ κοινές επιλογές». 

«Σε μερικά χρόνια, το διεθνές επιχειρείν θα ανατρέχει στο Ελληνικό παράδειγμα, ως τρόπο επιτυχούς διαχείρισης εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών» ανέφερε κλείνοντας την εισήγησή του ο Andrew Wittman, απαντώντας σε μια σειρά σημαντικών ερωτημάτων που του έθεσε η Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Club.