ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αισιοδοξία σε «Κέκροψ» για αξιοποίηση δύο ακινήτων

Αισιοδοξία σε «Κέκροψ» για αξιοποίηση δύο ακινήτων

Eπειτα από σειρά ετών, η διοίκηση της «Κέκροψ» φιλοδοξεί να μετατρέψει το 2019 στο πρώτο έτος παραγωγικών επενδύσεων, καθώς εκτιμάται ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την αξιοποίηση τουλάχιστον δύο εκ των ακινήτων της εισηγμένης.

Κατ’ αρχάς, επικρατεί αισιοδοξία για τη λειτουργία της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού και τη μίσθωση των 16 καταστημάτων που προβλέπονται στη συνολική επιφάνειας των 972 τ.μ. Πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Κοντολέοντος – Πασχαλιάς – Χρυσανθέμων και Αμαρυλλίδος στο Παλαιό Ψυχικό.

Οπως αναφέρει η διοίκηση στην ετήσια έκθεσή της για τη χρήση του 2018, «οι κύριες εργασίες στο ακίνητο έχουν ολοκληρωθεί και παραμένουν σε εκκρεμότητα συμπληρωματικές εργασίες στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο της Παλαιάς Αγοράς οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2019».

Ακόμα σημαντικότερη όμως είναι η εξέλιξη που αφορά το οικόπεδο που διαθέτει η εισηγμένη στην οδό Μελετοπούλου 7 στο Π. Ψυχικό, επιφανείας 1.049 τ.μ. Εκεί, εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ που αποχαρακτηρίζει την έκταση από χώρο κοινόχρηστου πρασίνου και τη μετατρέπει σε οικοδομήσιμο χώρο, με παράλληλη τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Οι όροι δόμησης προβλέπουν κάλυψη 40%, συντελεστή δόμησης 0,60 και επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μέτρα. Πάντως, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει καταθέσει αίτηση για την ακύρωση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος, η οποία συζητείται σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου. Σε περίπτωση θετικής έκβασης της υπόθεσης, η «Κέκροψ» αναμένεται να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του ακινήτου.

Παράλληλα, το 2019 αναμένεται και απόφαση επί της υπόθεσης των Παλαιών Λατομείων Ψυχικού, μια έκταση-φιλέτο της τάξεως των 200 στρεμμάτων, για την οποία υφίσταται επί δεκαετίες αντιδικία μεταξύ της «Κέκροψ» και του ελληνικού Δημοσίου. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Αρειος Πάγος αναίρεσε απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε επιδικαστεί η κυριότητα της έκτασης στο ελληνικό κράτος, με αποτέλεσμα η υπόθεση να συζητηθεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το ελληνικό Δημόσιο αναγνώριζε την κυριότητα της εταιρείας επί της έκτασης για τουλάχιστον 70 χρόνια, με σειρά επιδηλωτικών πράξεων.

Κατά τη χρήση του 2018, η «Κέκροψ» περιόρισε τις ζημίες της (μετά από φόρους) κατά σχεδόν 90%, καθώς αυτές διαμορφώθηκαν σε 118.687 ευρώ, έναντι ζημιών 932.172 ευρώ το 2017.