Στις 6 Μαΐου ο Μεγάλος Τελικός Διαγωνισμός της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης»

Στις 6 Μαΐου ο Μεγάλος Τελικός Διαγωνισμός της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης»

3' 37" χρόνος ανάγνωσης

Ο 14ος Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece είναι το γεγονός της χρονιάς για τη μαθητική επιχειρηματικότητα και αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται, τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους εθελοντές-μέντορες, τους γονείς, τους χορηγούς των ομάδων αλλά και τους τοπικούς φορείς που υποστήριξαν την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των παιδιών.

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία καθώς ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας». Θα διαγωνισθούν οι μαθητικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να προκριθούν στις 10 καλύτερες της Ελλάδας, μεταξύ 160 Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν φέτος στο project της «Εικονικής Επιχείρησης». Στόχος των ομάδων είναι το πρώτο βραβείο καθώς η νικήτρια μαθητική «επιχείρηση» θα έχει τη μοναδική τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να διεκδικήσει διάκριση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Eυρώπης, που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Ιουλίου στη Γαλλία και στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος έχει θέσει υπό την Αιγίδα του το πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2019» και θα απονείμει το πρώτο βραβείο. Ο Τελικός Διαγωνισμός φέτος είναι πανηγυρικός καθώς ο παγκόσμιος οργανισμός Junior Achievement Worldwide -που έχει παραρτήματα σε 120 χώρες- γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή του και πρόσφατα κατέκτησε μια πολύ σπουδαία διάκριση, την 7η θέση στη λίστα των 500 καλύτερων μη κερδοσκοπικών οργανισμών παγκοσμίως από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ΝGO ADVISOR.

Οι 10 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που έχουν υλοποιήσει πολύ καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και διεκδικούν το πρώτο βραβείο του 2019 είναι:

«Εράν Music» – 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς

«Εύγε» – Γενικό Λύκειο Φιλοθέης

«Ποντοπόρεια – Hellenic Cargo Safety» – 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου

«Αnt» – Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

«Count-IT» – Κολλέγιο Ανατόλια

«Duke’s Firewatch» – Εκπαιδευτήρια Δούκα

«Euphoria» – 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού

«Homo Ergo» – Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας

«Parking Lot Guard» – Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

«SAVeat» – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

Δείτε τις περιγραφές των επιχειρήσεων στην ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece, www.senja.gr.

«Το έργο μας, να επιλέξουμε εκείνη την ημέρα, την καλύτερη μαθητική «επιχείρηση» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, θα είναι πολύ δύσκολο καθώς και οι 10 είναι εξαιρετικές», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης, ο οποίος ηγείται και της κριτικής επιτροπής. «Από τις 9:30 το πρωί, θα παίρνουμε συνεντεύξεις από τα «στελέχη» των «επιχειρήσεων», θα κάνουν τα παιδιά επίσημη παρουσίαση στη σκηνή και το απόγευμα, όταν γίνει η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή, θα σειστεί το Μέγαρο από τους πανηγυρισμούς ευτυχισμένων παιδιών», δήλωσε ο κ. Βερέμης και τόνισε: «Είναι μια μοναδική στιγμή για όλους μας και την προσμένουμε με ενθουσιασμό».

«Ο φετινός τελικός διαγωνισμός σηματοδοτεί μια νέα, αισιόδοξη και πολύ δυναμική εποχή για τα παιδιά «επιχειρηματίες» και το ΣΕΝ/JA Greece, δίνοντας έμπρακτα την ευκαιρία να αναδειχθεί και να αναγνωρισθεί δημόσια το έργο των μαθητών, καθηγητών και εθελοντών μέσα από διαδικασίες άμιλλας και αριστείας. Η υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πρόγραμμα και οι αναγνωρισμένες επιτυχίες του Junior Achievement παγκοσμίως μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τις ζωές ολοένα και περισσότερων παιδιών και να κάνουμε τη θετική αλλαγή για τη χώρα μας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣEN/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Αργύρης Τζικόπουλος, με την υπεύθυνη του προγράμματος, Ελένη Χελιώτη να συμπληρώνει: «Αυτό που διαπιστώνουμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο είναι ότι τα παιδιά μέσω του προγράμματος της «Εικονικής Επιχείρησης» ανακαλύπτουν ικανότητές τους που –ενδεχομένως- ακόμα και τα ίδια να μη γνώριζαν ότι είχαν. Συνειδητοποιούν επίσης με ποιους τρόπους αυτές οι ικανότητες ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας: μαθαίνουν να θέτουν στόχους, να αναλαμβάνουν ρόλους ευθύνης στο πλαίσιο μιας ομάδας, να παίρνουν πρωτοβουλίες και κοινές αποφάσεις. Δίνουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ευχόμαστε και στις 10 ομάδες που θα διαγωνισθούν καλή επιτυχία».

Κατά την επίσημη τελετή των βραβεύσεων, που θα ξεκινήσει στις 15:00, θα απονεμηθούν 4 βραβεία «Δημιουργικότητας», «Κοινωνικής Καινοτομίας», «Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών» και «Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας», βραβεία εθελοντισμού στην ΜetLife και την Εθνική Τράπεζα και τα βραβεία της 3ης, 2ης, και 1ης θέσης. Τα βραβεία θα απονεμηθούν από εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου που υποστηρίζουν τα παιδιά και το ΣΕΝ/JA Greece, αναδεικνύουν την καλή Ελλάδα και πηγαίνουν τη χώρα μας μπροστά. Την τελετή των βραβεύσεων θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Mαρία Γιαννέτου. Για να παραβρεθείτε είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον οργανισμό www.senja.gr.